Bananenbrood recept

Ik beloofde gisteren dat dit recept nog zou volgen…

 

Wat heb je nodig voor dit heerlijk brood (cake eigenlijk hoor)

2 rijpe bananen

1tl natriumbicarbonaat

2 eieren (gesplitst)

125 gr maisbloem

100 gr glutenvrije bloem

1/4 tl nootmuskaat

1/2 tl kaneelpoeder

125 ml ahornsiroop

60 ml lactose vrije melk

Aan de slag …

Klop de eiwitten in een aparte kom stijf.

Plet de bananen in een kom, voeg er de natriumbicarbonaat en eierdooiers bij

Zeef de bloem, nootmuskaat en kaneelpoeder en voeg deze er in kleine hoeveelheden onder. Voeg er de ahornsiroop en melk bij.

Spatel er de eiwitten er langzaam onder.

Verwarm de oven op 160 graden, doe het mengsel in een ingevet bakblik en bak 45 h 60 minuten.

Ik snee een bakje verse aardbeien in plakjes en deed er een zakje suikervrije frambozencoulis onder. Meer hadden we niet nodit voor een heerlijke lunch.

Er bleef maar 1 plakje over … maar  wel een mooi … voor wie zal het zijn.WP_20160617_023

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s