Jurk en bolero sofilantjes

Ik maakte al enkele kledingstukken met de patronen van Sofilantjes.  Heerlijke en duidelijke patronen en handig om mee te werken.

Op de facebook pagina van Sofilantjes stond enkele weken geleden een oproep voor testers voor de laatste nieuwe patronen. Een jurk en tuniek Litore met een mooie rug en een bijpassende bolero Aura. Ik gaf de maten van onze dochter op en mocht testen.

Onze dochter vraagt sinds kort om haar gezicht niet teveel meer op sociale media te zetten. Om die reden zijn het bijna allemaal ‘onthoofde’ foto’s, op enkele na die ik hier wel mocht plaatsen. De foto’s zijn dus ook niet gebruikt  voor de Solifantjes website. De dochter dacht even dat het met haar te maken had, dit heb ik gelukkig kunnen weerleggen en gezegd dat mijn naaiwerk om de één of de andere reden misschien niet goed genoeg was.

Maar ik vind de foto’s  toch wel de moeite om ze hier te tonen, zonder duidelijk gezicht uit respect voor de keuze van onze tienerdochter. En dochter heeft al verschillende positieve reacties gekregen op de jurk / bolero.

Ik gebruikte een zalig viscose – tricotstofje van mondepot voor de jurk en de groene bandjes recycleerde ik uit een dikke tricot trui van mezelf die ik nooit gedragen had en uitstekend paste bij de kleur van de stof.  Voor de bolero met korte mouwen gebruikte ik blauwe stevige tricot van Strass.

De bolero met korte mouwen met stolpplooi:

De zomerjurk met een superleuke rug

De bolero met 3/4 gefronste mouwen zonder stolpplooi:

En een heerlijke slappe lach, tijdens het foto’s trekken … zalig toch tiener zijn, daar doen we het voor.

Volgende week trekken we nog eens naar buiten en gaan opzoek naar alternatieven:  foto’s trekken zonder duidelijk gezicht erbij … een zoektocht, wordt vervolgd dus.

IMG_5924

Auteur: stokstaartjedoethetzo

Een blog van dochter en mama. Over naaien, ontwerpen, glutenvrij bakken en allerlei creatiefs

4 gedachten over “Jurk en bolero sofilantjes”

  1. Leuk hoor,mmooi geworden die jurk en die bolero. Ik kocht deze week de Solis en de bolero appart, dus was ik acheraf wel duur uit.mjammer ik heb het niet geweten. Maar ik vindt dat het er erg mooi uitziet, ik hoop dat ik phetvook zo mooi krijg. Ik zie wel dat uw jurkje leukere bandjes aan der achterkant heeft, dat is bij het Solis jurkje net even anders, moet ik weer een patroon erbij kopen? Doe ik niet, ik probeer het zelf wel een keer te bewerkstelligen.

    Like

Plaats een reactie