Bananenbrood om van te smullen

Mariste had gisteren veldloop op school. De jongeren aten voor ze vertrokken eerst samen een gezond ontbijt (dat ze zelf meebrachten).

We kregen een weekje ervoor een lijst met gezonde ideeën. De meeste  ideeën bevatten helaas gluten of lactose. En soya is hier geen alternatief. De avond ervoor bakte ik dus voor haar een lekker banenbrood.  Ik maakte een eigen versie (met wat ik in huis had) op basis van een bestaand recept dat ik ooit vond op internet

Ingrediënten:

160 gr amandelmeel

40 gr rijstmeel

40 gr notenmeel (ik nam kastanje maar kan ook een ander – heb je dit niet in huis kan je dit vervangen door fijngemalen of gestampte noten of laat het wegvallen)

60 gr geraspte kokos

60 gr lactose vrije boter (zacht)

4 rijpe bananen (geplet)

zakje glutenvrij bakpoeder

3 grote eieren

 

Aan de slag:

meng de noten, amandel en rijstmeel met de kokos en het bakpoeder in 1 kom.

kluts de eieren en meng er de boter onder in een aparte kom en doe dit daarna bij het meelmengsel. meng alles goed door elkaar

wp_20160920_001

meel en boter-eimengsel goed door elkaar mengen.

doe de geplette bananen voorzichtig onder dit mengsel

wp_20160920_002

geplette bananen, het ziet er niet zo lekker uit op deze manier, maar in het brood smaakt het super

en giet alles in een bakblik, of cakevorm

Bak 50 à 60 minuten in een oven op 180 °

laat afkoelen en draai het brood daarna om op een bord.

Een zalig glutenvrij, suikervrij, lactose vrij en sojavrij ontbijt voor onze dochter (en ook voor mezelf natuurlijk).

wp_20160922_003

 

 

 

 

 

 

:

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s