Hide en seek … vest met grote kap

Ik mocht nog een keer een patroontje testen voor Anne van Sofilantjes. Het is niet altijd 100% liefde tussen de Sofilantjes patronen en onze dochter … maar deze keer was het top, raak; meer dan 100% en super tienerproof. Het leuke is dat Anne me nog steeds laat testen ook al zegt onze dochter af en toe ‘neen dat patroon vind ik maar niets’.

Het nieuwe patroon Foliis bestaat uit drie patronen:

 

een lange vest , een korte vest en een jurk.

De lange vest had hier de voorkeur, het korte vestje valt op dit moment niet in de smaak en jurk is wel ok. Dus we testen de lange vest maat 12y, lengte 13y.

img_9638-2-kopie

De jas is vlot te maken, een rits kunnen innaaien is nodig … maar met de uitleg lukt dit zelfs als je het nog niet kan denk ik.

Het patroon is, zoals naar gewoonte van sofilantjes, weer goed uitgelegd en verduidelijkt met tekeningen en foto’s.

Dochter vond de testversie net iets te smal op de taille, maar dit is ondertussen aangepast in de definitive versie.

De grote kap is best wel leuk  … een echte verstopplaats voor tieners.  De binnenkant wordt afgewerkt met een ander stofje wat een mooi accentje geeft als de kap achter op de jas hangt. De binnenvoering van de kap is er mat de hand aangenaaid. Ik ben niet zo een fan van naaien met de hand … dus ik vermoed dat ik voor volgende versie wel een andere oplossing ga zoeken.img_9597-2-kopie

De jas heeft ook handige zakken in de zijnaad. ik maakte de zakjes in de tricotstof die ik gebruikte voor de binnenvoering van de kap.  niemand ziet dat natuurlijk maar dochter vond het wel leuk. en ik vond de zwarte french terrystof een beetje te dik voor de zakjes

Dit patroon van solfilantjes is weer echt de moeit waar om  aan te schaffen en bestaat in maat 1 jaar tot 14j.  De volgende twee dagen kan je het patroon aankopen aan promoprijs je kan het patroon hier vinden  (affliate link)  en dan foliis in typen in het zoekbalkje. Je kan dan kiezen voor de Nederlandse of de Engelse versie.

Voor wie de sofilantjes patronen nog niet kent is het zeker de moeite om eens rond te neuzen op de website 

banner-300-260-spring

Het zijn makkelijke en handige patronen met allemaal een leuke twist. Verschillende patronen kunnen ook gecombineerd worden. Dus als je enkele patronen hebt heb je er onmiddellijk een hele resem aan mogelijkheden. De patronen worden goed uitgelegd zodat ook een beginner er mee aan de slag kan

img_9575-2-kopie

http://www.sofilantjes.com/product/foliis-vest-en-jurk/?affiliates=121

Koop … naai … toon … en win !!
Wie het foliss jas en  jurk patroon deze dagen koopt kan het bedrag volledig terugwinnen. Plaats je foto op de sofilantjes facbookpagina met #freeFoliis voor 7 december. 2 winnaars worden uitgekozen en krijgen hun geld terug.
BUY… SEW… SHOW… WIN!!
For those of you that purchased the Foliis Jacket and Dress, 2 of you will have a chance to win your money back!! You will have a week from the sale end (November 30 6am EST / November 30 12.00 CET until December 7 6am EST/ December 7 12.00 CET) to sew up the Foliis Jacket and Dress. Post your pictures in the group so we can ooo and ahhh over your creations. Use the hashtag #freeFoliis so we can find your posts easily.
On Friday, December 9th Anne and I will choose the 2 winners. There is no limit on the number of entries. The pattern will only be free if you enter the contest and win. You must purchase to play along.

stof: zwarte stevige french terry Huis Van katoen Aarschot en een restje blauwe tricot uit eigen kast

 

Advertenties

4 gedachtes over “Hide en seek … vest met grote kap

 1. stokstaartjedoethetzo zegt:

  zo herkenbaar … misschien toch aanschaffen nu hij nog in promoprijs is. En hopen … aan de ander kant weet je inderdaad niet of hij ooit in trek komt he. De korte vest valt hier bv totaal niet in de smaak en ik kan me inbeelden bij andere tieners wel.

  Like

 2. lotusvijver zegt:

  Mooi , hoor !
  Ik vond het meteen een cool model. En jouw versie is echt tienerlike.
  Maar zoals tieners zijn….kon ik er niet op rekenen dat onze jongedame er nét zo over denkt.
  Het patroon is hier dus afgeketst : een kap mag/kan alleen voor een onesie.
  …..Voor ’t zelfde geld verandert ze volgende week van idee…..

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s