Een weekendje Mechelen Glutenvrij

We gingen, samen met een ander gezin, een weekendje naar Mechelen. Alle hotels waren volgeboekt dus we kwamen uiteindelijk terecht in 2 gezinskamers in de jeugdherberg? Ik denk dat alle volwassenen een beetje twijfelde … een jeugdherberg is dat iets voor ons. Maar ik moet zeggen we waren tevreden. Basic maar perfect in orde, proper een eigen badkamer op de kamer en zeer rustig.

’s Morgens een verzorgd ontbijtje met koffiekoeken en al. En voor onze dochter was er een apart bakje met gluten en lactose vrije producten.

Het werd een weekendje genieten, cultuur opsnuiven, bij – babbelen en lekker eten.

p1170198

Voor dit laatste deed ik samen met mijn man wat opzoekwerk op voorhand. Sinds onze dochter glutenvrij moet eten vraagt het toch een beetje meer werk. Via eneke Facebook pagina’s kregen we een heel lijstje glutenvrije restaurants bij elkaar. We contacteerden elk restaurant die we willen bezoeken en kwamen tot de volgende secelctie: avond 1 il cardinale, lunch dag 2 sister bean’s, avond 2 .

Hier onze bevindingen:

Il Cardinale … teleurstelling toch niet glutenvrij  logo2

Dit restaurant werd aanbevolen op verschillende glutenvrije Facebookpagina’s; Een hip hamburgerrestaurant met heel wat keuze. Op de menu staat inderdaad duidelijk vermeld:              ‘al onze burgers zijn glutenvrij te verkrijgen, vraag een van onze Zaal Angels voor                    meer info’

Omdat we vorig zomer toch wel een aantal problemen hebben ervaren in restaurants nemen we nu steeds op voorhand contact op. Mijn man belde een veertien dagen op voorhand met de vraag of echt glutenvrij kon. ‘Ja geen probleem gewoon even zeggen aan de tafel, alles kon glutenvrij gemaakt worden.’

De avond er voor belde mijn man om te reserveren, reserveren kon niet, gewoon langs kon. Hij stelde nog een keer de vraag rond glutenvrij (dat het echt glutenvrij moest zijn)  ‘ ja geen probleem’.

We gaan met de hele hoop de eerste avond gezellig naar het restaurant. Zalige aperitiefjes, wel wat lang wachten voor de tieners maar uiteindelijk toch meer dan de moeite waard; Dochter besteld haar glutenvrij hamburger, ik check nog even, geen probleem.

We genieten allen samen met een gerust gevoel van een heerlijk hamburger.

Volgende morgen:  buikpijn, krampen, lichte diarree, misselijk …  het hele weekend bleef dit zo. We dachten eerst dat het van spanning was maar zondagavond besluiten we toch even te bellen naar Il Cardinale

Aan de telefoon krijgen we volgende reactie ‘a ja dat is vervelend maar de broodjes worden niet afgebakken in een glutenvrije omgeving en niet behandeld in een glutenvrije omgeving. Dit kan iedereen zien. De mensen aan de telefoon moeten dit ook zeggen aan de telefoon. Wat helaas twee maal niet gebeurd is’.

Ik stel voor dat ze dit dan kunnen aanpassen op hun website en facebook . Dit is helaas tot nu, drie weken later, nog niet gebeurd. Jammer want het kan ook anders.

Dus moet je echt glutenvrij eten …. niet doen hier.

De volgende middag gaan we lunchen in sister beans siter-bean-logo-mechelenoverheerlijk, zalig en perfect glutenvrij … een perfecte aanrader.

op hun site staat:

‘#HOMEMADE FOOD, GREAT COFFEE

         .Met een jong team van sisters en de occasionele misters timmeren we samen aan                  onze eigen plek in Mechelen. Onze kwaliteitsnorm is streng, onze sfeer ongedwongen          en relaxed, en dat koesteren we. Veel vijven en zessen om eigenlijk te zeggen:
spring eens binnen en laat ons weten wat je denkt.’

Bij  de reservatie aan de telefoon stelden we de ‘glutenvrije vraag’:  ‘geen probleem, gewoon melden bij aankomst’.

Toen we aankwamen op zaterdagmiddag kregen we de uitleg over de weekendlunch  in buffetvorm. Even spannend dachten we i.v.m. de gluten maar we werden verzekerd dat alles goed apart werd gehouden, aparte lepels … en dat we boven even extra info konden vragen.

Zo gedaan ik sprak de dame aan het buffet aan over gluten. Zij nam rustig de tijd om met mij alle gerechten af te gaan. Over 2 gerechten twijfelde ze en  die zou ze cheken in de keuken en ze zou direct glutenvrij brood zou laten klaarmaken.

Even later kreeg onze dochter een verzorgd apart bordje met haar glutenvrij brood en er werd nog even gezegd wat ze zeker niet mocht nemen.  We hebben gesmuld … helaas wat beïnvloed door de buikpijn van de vorige avond… Maar toch het was zalig, verzorgd en aangenaam. Een aanrader om terug te komen.

glutenvrij eten kan hier en alles is verzorgd, perfect genieten en in een zalige ontspannen sfeer en omgeving.

 

Voor de laatste avond mocht het een iets chiquer restaurant zijn. We kozen voor Puro Mechelen.  Aan de telefoon en bij de aankomst kregen we direct te horen dat glutenvrij geen probleem was dat zo goed als alles aangepast kon worden door de kok.

Het personeel ging heellogo-final          omzichtig en met veel respect om met de glutenintolerantie van onze dochter.

Een apart mandje met brood voor bij het aperitief, eender wel gerecht mocht  onze dochter kiezen, de kok zou het aanpassen voor haar.

En zo was het ook dochter genoot van haar maaltijd met volle teugen.

Als dessert koos ze een vruchtensorbet … er lagen kruimels speculaas op. De serveerster was het er even vergeten bij te zeggen in de keuken. Geen enkel probleem, even melden, bord werd snel weggenomen en even later kwam er een nieuw bord zonder gluten.

Zo zou het altijd moeten zijn. chapeau. lekker eten met een perfecte zekerheid dat het glutenvrij is. Zeker ook een aanrader.

Dit waren ons ervaring in enkele restaurants in Mechelen.

toch nog een even een belangrijk melding:

we namen ook contact op met eethuis Honoloeloe …  op hun kaart staat glutenvrije broodjes met de vermelding dat ze niet behandeld worden in een glutenvrij omgeving. Dit werd ons ook bevestigd via Pb. We kregen van de eigenares zelfs 2 tips van 2 nieuwe eethuisjes in Mechelen die vermoedelijk glutenvrij serveerden.. … Ook zo kan het, en ook zo voelt het goed.

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Een weekendje Mechelen Glutenvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s