Een jurk met een kraagje versie 1

Een tijdje geleden deed ik op enkele facebookpagina’s een oproep voor een  patroon dat  paste bij onze dochter haar tekening: een jurk met een kraagje.

15267777_760637540768558_7613353796013583019_n

De reacties waren zalig massaal en ik verzamelde ze hier.

De voorbije maand ging ik  aan de slag met een  eerste patroon (er volgen er nog) uit de reacties namelijk de Monetta van Colette patterns

 

Er waren  wat aanpassingen nodig want het patroon had een gefronst rokje ipv plooien en een ander kraagje.   Het was de eerste keer dat ik werkte met de patronen van Colette en ze zitten zalig in elkaar en werken goed . De aanpassingen die moesten gebeuren lagen niet aan het patroon zelf wel aan de stofkeuze en de plooien.

P1000240

Aanpassing 1:  voor het maken van de plooien in de rok ging ik te raden bij een link die ik ook ontving bij mijn oproepje.  Een duidelijk uitleg waar ik later nog wel wat meer over schrijf.

IMG_0055

 

Helaas kon ik niet van scratch beginnen zoals in de link want  de maat van het rokje stond al vast en was al geknipt. Ik moest dus mijn eigen ‘hogere’ wiskunde erbij halen om de plooien te maken. Het werd tellen en  hertellen, in papier plooien en  uiteindelijk lukte het.  De volhouder wint, plooien zijn mooi en kloppen. (OEF)

P1000259 (2)

Aanpassing 2: het bovenstukje bleek te klein op de taille, de maten klopte maar ons stofje rekte niet zo erg … katoen met stretch, geen echte tricot dus. Daar moest een oplossing voor bedacht worden.

Dochter wou een blauw kanten kraagje na een speurtocht op internet vond ik dat in atelier in’t leerke. Van dit stofje hadden we  natuurlijk te veel … we herinnerden ons dat we dit probleem op de taille nog een keer hadden voorgehad bij haar little black dress  en paste de driehoekjestruc in het bovenstukje terug toe. Het werd een gepruts met de kant, maar het uiteindelijk resultaat mag er wel zijn vinden we zelf

IMG_0045

Aanpassing 3: het kraagje

Het patroon heeft een ander kraagje en dochter ou echt een peter pan kraagje. Bij het patroon is een extra gratis bijlage die gedownload kon worden. Een extra boekje met 5 verschillende kraagjes.

cp0006-moneta-extras-05-large-a816b13119bc54a15b1ea1e47dc624bee374690cfb558d7743cf53f18d1367ab

Ideaal dus voor onze kraagjes fan dochter. Er stond een halve peter pan kraag.

Het kraagje werd een extra euvel en volledig tevreden ben ik er niet over als ik het nu bekijk. Rekbare katoen en niet rekbare kant,  niet zo een goede match … het kraagje bobbelt hier en daar. Ik dacht het er helemaal af te halen en opnieuw te beginnen maar dochter wou de jurk graag aan en vond het ok zo

P1000251

 

De jurk werd goedgekeurd en tijdens de feestdagen meermaals gedragen.

Advertenties

6 gedachtes over “Een jurk met een kraagje versie 1

  1. lotusvijver zegt:

    Echt een coole tienerjurk ! En helemaal naar wens van de jongedame….wat wil je meer.
    Dankjewel ook om jouw ervaringen te delen. Ik ben zelf vaak bezig voor mijn tiener-kleindochter en vind het leuk om op deze manier geïnspireerd te worden.
    Al denk ik glimlachend dat ik ook wel een paar patroontips heb doorgegeven 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s