De Cicero … een filosoof of een tof vestje

Cicero is  een Romeinse filosoof, redenaar, politicus maar vanaf vandaag ook een nieuw patroon van  sofilantjes.

Ik testte het patroon voor onze dochter … en ze vindt het super. het patroon is er vanaf maat 80 tot 164. Het is een unisexpatroon dat zowel en onze dochter vind het echt ook ‘tienerproof’.

We kochten samen een zalig zacht zomer – sweater stofje en een bijpassende tricot voor de voering van de kap en de zakken in den depot in Heist op den Berg.  Dochter ging op zoek naar een oranje stofje maar toen ze dit stofje in haar handen kraag was het snel beslist.  De zoektocht naar een bijpassend voeringsstofje nam iets meer tijd in beslag.

Het patroon heeft 2 versies een basisversie met insteekzakken in de voor naad of een versie met schuine zakken vooraan. Het patroon is gemaakt om met color – blokken te werken maar daar is onze dochter niet zo fan van.

Dochter haar keuze was duidelijk: de gewone versie vond ze het mooiste en wel met een kap. Er is ook een versie met een kraagje beschikbaar, ik dacht op voorhand dat dochter deze versie ging kiezen maar ik had het (weer) mis.

Het patroon van sofilantjes is weer zalig en erg duidelijk uitgewerkt zodat iedereen er mee aan de slag kan.

Ik ging voor onze dochter aan de slag met maatje 12j.  ‘Toen we de uitgeknipte patroondelen op tafel zagen liggen begonnen we allebei te twijfelen. ‘Mama gaat dat niet te klein zijn’ vroeg dochter.
Ik checkte nog een keer de maten tabel en deed nog een dubbelcheck bij de patroonmaaksters voordat ik in die mooie stof ging knippen.

Het bleef bij maat 12 , de maattabel klopt als een bus want de vest zit echt als gegoten bij dochter. het feit dat ze hem na de foto – shoot niet meer wou uitdoen maar hem direct wou aanhouden om naar de muziekles te gaan was een dubbelbewijs.

Zoals naar gewoonte bij sofilantjes heeft het patroon weer leuke extra’s die het net iets anders maken dan een doorsnee patroon.

De leuke insteekzakken in het voorpand geven zelfs het gewone basispatroon  ook net dat extraatje

In de kap is een optie bij om er een koord door te halen. Maar dat was hier duidelijk een no-go. dus ik ‘skipte’ die optie en maakte de kap gewoon zonder koord. de kap past perfect

Zoals de foto’s laten zien, de vest valt hier dus duidelijk in de  smaak en er ligt al een volgend stofje klaar …

Het Cicero – patroon kan je hier vinden in de Nederlandse versie of in de Engelse versie. Het patroon is tot maandag  14 februari 17 in promotie.

Advertenties

4 gedachtes over “De Cicero … een filosoof of een tof vestje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s