Alice in wonderland … driemaal scheepsrecht

Enkele weken geleden was er een oproep om de Alice pleated dress te testen voor vrouwen. Ik maakte deze alice jurk met kraagje (kidsversie) van Bella sunshine design al voor onze dochter in de kerstperiode.

Het is een superjurk / een superpatroon.

Toch twijfelde ik even, een jurk in katoen met nepen in een testfase vraagt vaak meer aanpassingen en opnieuw maken. Had ik daar wel voldoende tijd voor de volgende weken. Ik gaf mijn naam toch op want ik vond de voorbeeldjurk zo mooi en ik had wel enkele dagen verlof in de paasvakantie.

Maar mijn twijfel kwam uit … het werd niet eenmaal, niet tweemaal maar driemaal hermaken.

Een eerste testversie te groot (er bleek iets misgegaan te zijn met mijn printopdracht) een tweede versie ging niet dicht aan de achterkant en dan testversie drie  paste perfect.

Dus ik kon aan de slag met mijn goede stof.

Tijdens het maken botste ik helaas nog op enkele problemen, als je eenmaal  aan het knoeien bent bij het naaien  … Wie kent dat ?

1. Te weinig stof voorzien … oei de rok bleek breder dan ik gedacht had en hij geraakte niet uit mijn stof. Als het geen testpatroon is dan pas ik de rok wel vlug even aan maar een testpatroon is dan ook een ‘test patroon’ waarbij je niet zelf even iets aan het patroon gaat veranderen.

Gelukkig hebben we sinds enkele maanden een bakstenen stoffenwinkel Huis van katoen in Aarschot en moet ik  niet meer zo ver rijden. Bij Marlies van Huis van katoen vond ik een leuk stofje van Dapper en kocht ik maar direct 4 meter.  Veel te veel zag ik toen ik thuiskwam maar gelukkig want er volgden nog problemen

2. Achter en voorpand gewisseld: alles lag klaar geknipt zowel de voering als de buitenstof , ik kon beginnen te naaien (het leukste aan kleding maken) en als het eenmaal misloopt …  Tijdens het in elkaar zetten van het bovenstuk merkte ik dat ik  het achterpand en het voorpand aan de stofrand geknipt had..  Ik knipte het achterpand door … dacht ik tenminste want het was het voorpand.

De nepen waren er al mooi ingestikt en zaten nu dus op mijn rug  … dus nu heb ik een extra bovenstuk dat open gaat langs voor aan de kant liggen … zal nog wel eens voor iets anders gebruikt worden misschien.

3. Oei het past niet:  wat er toen gebeurde weet ik niet, het bovenstuk was bijna af, de rok moest er nog aangezet worden en dan kon ik hem dragen. Ik paste het bovenstukje, helemaal op maat gemaakt, en kreeg het niet meer dicht.

De deadline naderde maar ik zag het even niet meer zitten … stuurde een berichtje naar de ontwerpster met een foto van de achterkant van de jurk … en liet weten dat ik de deadline niet zou halen.,dat ik in bed ging  en er de volgende dag wel verder zou aan werken.

Een tweede bovenstuk ligt nu in de kast … ergens heb ik een fout gemaakt met de nepen of met de zijnaden of … ik weet het niet … misschien zal ik dit bovenstuk nog wel eens verwerken want het is helemaal gevoerd en perfect afgewerkt (grrrr).

De volgende morgen, met frisse moed, veel geduld en gelukkig nog veel stof  (ik had een voorgevoel toen ik 4 meter stof kocht) maakte ik een volledig nieuw bovenstukje en dit paste perfect.

De volhouder wint en driemaal scheepsrecht

… en o zo mooi nu en o zo goed passend

De jurk past als gegoten en in de blauwe kleur lijkt het wel op de jurk van Alice in Wonderland. Na het testen van dit patroon mag ik me wel even ALICE voelen niet?

IMG_0820 (Kopie)

En er ligt al een nieuw stofje klaar … want ik vind het een ‘super jurk’ en zoveel obstakels als deze keer bij de test jurk zal ik bij de volgende niet meer tegenkomen. Het patroon is perfect getest door verschillende mensen in verschillende maten en ik kan nu met een gerust gevoel een volgende jurk maken.

IMG_0812 (Kopie)

Het patroon is tot het einde van volgende week hier te koop aan promoprijs. Wil je graag een mooi op maat passende zomerjurk … zeker proberen.                                                       En eh … tips nodig als er iets misloopt dan geef je maar een seintje, ik voel me expert nu in de flaters.

Advertenties

9 gedachtes over “Alice in wonderland … driemaal scheepsrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s