Let’s stick together 3: een lege strandtas

Ik had direct een idee voor het thema ‘zon, zee en strand’ van de derde challenge van let’s sti(c)k together: ‘ een goed gevulde strandtas’ klaar om mee op vakantie te nemen en groot genoeg om al onze spullen in te stoppen.

De strandtas is gelukt, de vulling zal in juli volgen want er kwam in juni plots een dringende vraag van dochter ‘ haar galajurk ‘,  had voorrang en met de nodige voorbereidingen er bij (zoektocht patroon en proefversie) nam dit meer tijd in beslag dan ik had verwacht.

Dus voor deze challenge: de ‘nog niet’ gevulde strandtas, gelukkig gaan we pas in augustus op vakantie dus voor de vulling is nog wat tijd, als er geen onverwachte ideeën tussenkomen.

dag zee
hoe gaat het?
Ik eb, zegt de zee
wat heb je?, zeg ik
ik heb eb.
doet dat zeer?
nee, zegt de zee
een zee heeft geen zeer.

Frank Eerhart

 

 

ik eb een strandtas

ik eb een strandtas gemaakt

ik eb een strandtas en ik ben er blij mee

 

Een stofje voor de strandtas had ik snel gevonden, deze bestelde ik rechtstreeks in Finland omdat ik ze in België nergens vond.

Ik heb normaal de voorkeur om de plaatselijke handelaar en onze eigen economie te steunen. Dus ik probeer zoveel mogelijk in eigen buurt (eigen land) te kopen … maar wat niet te vinden is, koop ik wel ergens anders zolang ik min of meer zeker ben dat er geen ‘kinderarbeid of laag betaalde arbeidskracht’ aan te pas gekomen is (zo dit was even mijn persoonlijk stukje schone kleding campagne (idem dito kleding stofjes) engagement … hier misschien niet echt thuis horend bij deze challenge maar ik kan het helaas soms niet laten).

ik eb een stofje

een stofje met kreeften

ik vind het tof

het is mijn strandtasstofje

foto van Anja Wouters.

Een patroon zoeken was minder evident …  ik had een idee in mijn hoofd.

Mijn vriendin had een tijdje geleden een grote tas met een strop bij toen ze hier op bezoek was. Ja het is best grappig,  ondertussen hebben we allebei tienerkids in huis (zij 2, ik 1), maar we sleuren nog steeds een hoop spullen mee naar elkaars huis … Dit doen we al al vanaf de kids hun peutertijd,  bij elkaar spelen stond immers synoniem voor lekker vuil worden. Het is minder deze dagen maar toch ze kunnen er nog steeds wat van.

Wat de tas betreft, zo een tas wou ik als strandtas met een strop die ik kon dichttrekken, groter en met meer zakjes dan de meeste patronen.

We gingen aan de slag met een bestaand patroon maakte het een beetje groter en maakte er binnen extra zakken in.

 

ik eb een idee

een strandtas met veel zakjes

om te vullen

want op strand neem ik veel mee

 

 

een zakje voor een boek

een zakje voor tijdschrift

een zakje voor balpen

een zakje voor een flesje water

een zakje  met een drukknop voor mijn portefeuille

een zakje voor mijn zonnebril

foto van Anja Wouters.

Het werd wat puzzelen en meten, lostornen en terug naaien (sommige weten het ondertussen, geduld heb ik wel voldoende) maar ze is wat ik wou, een tas met veel zakjes voor op strand.

Er is ook nog plaats voor mijn handdoek, mijn badpak, mijn short, mijn strandjurk …

en een hanger voor de sleutel … want anders geraakt die kwijt in de grote strandtas.

IMG_3891 (533x800)

En de strop ik kocht een blauw lint (maar dit ging ergens verloren gegaan) dus is het maar een gele geworden en dat voelt ook ok (vervanging  is altijd nog mogelijk).

IMG_3902 (800x533)

 

ik eb een strandtas

met een strop

en veel zakjes

binnen

en 

buiten

ze is nog niet gevuld

maar al klaar om op reis te gaan

 

Is ze groot genoeg?

Eigenlijk nog niet want als ik mijn spullen erin stop dan zit ze al vol … besluit naast de vulling maken (short, badpak, strandkleed, …) nog een extra tas misschien?

Zo dit is mijn verhaal, wil je er meerdere lezen … hier vind je zeker nog voldoende inspiratie voor een zomer vol naaiplezier:

 

FlaflinkoMa’am MusketierTwo OwlettesStokstaartje doet het zoMiel de fleurBlogliesjeWoohoo by DavinaNathalienaaiselsMadame StofWollebolLarthGirls in uniformFrullemiekeJust Just10StoffenspulletjesJust DelphineYabelle & CoTante FeeMamadammekeVoor MiloWilwarin made with loveNoxeema NaaizSewing à la carteLilliepawillieViTess

stoffen: uit eigen kast en Nosh (organic fabrics)

patroon: gebaseerd op Joan2 blog Georgette

51 Comments

 1. Aha, eindelijk gezien. Ze is geslaagd, hè! En wat fijn om mezelf en de meiden ook nog terug te zien komen in je blog. Breng die tas de volgende keer maar mee. Ik ben er zeker van dat ze ook dan weer vol zal geraken

  Like

 2. Super tof! Ik probeer ook de locale bevolking te sponsoren maar als je het niet vind moet je het elders zoeken. Dis is echt wel een leuk stofje! En toffe tas, aan alles gedacht dus gaat heel praktisch zijn denk ik!

  Like

 3. Toffe tas in een zalige stof! En het eerste versje over de zee deed me al direct glimlachen, dat hing bij onze vroegere huisarts in de wachtkamer en het maakte toen altijd dat ik het minder erg vond om daar te zitten ☺

  Like

  1. de bestelling was hier op 6 dagen (inclusief een weekend) verzending 7 euro, maar vaak stofjes in promo dus dat compenseert de verzending. De stoffen .zijn superzacht. Ik ben tevreden als ik er nog van nosh nodig heb en ik vind ze hier niet dan ga ik er nog bestellen. Moest je van de buurt van Aarschot zijn kan ik natuurlijk bij bestellen he.

   Like

 4. Waaauw, wat een toffe en handige tas, met lekker veel zakjes! Echt knap gedaan, tot in de details! En leuk stofje ook! Die gaat zeker goed van pas komen, nog meer als hij gevuld is 😉 Leuke versjes ook ertussen 😉

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik doe het ook graag! Ik schep er zoveel plezier in om al die blogsters keer op keer het beste van zichzelf te zien geven en de resultaten te bewonderen. Ik leerde ook al heel wat meer blogs kennen en dat is altijd een verrijking

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s