let’s sti(c)k together challenge 4: terug naar school wardrobe capsule

 

Terug naar school … dat is nog zo ver

moet ik daar nu al over nadenken

Terug naar school in september

de vakantie begint pas

 

Het antwoord was duidelijk, toen ik de vraag stelde begin juli. ‘Wat zal ik voor je maken voor de terug naar school challenge’ van let’s stick together.

18119488_10211358987503734_8648025094139395554_n

 

Daar wil een tiener van bijna 14 nog niet mee bezig zijn. Een heerlijk vakantie vol uitslapen, genieten,  uitstappen met vriendinnen , op kamp gaan, samen op vakantie … ligt nog voor de deur.

De school die mag even dicht.

De boeken en boekentas even in de verste hoek van de kamer.

 

 

Terug naar school

nieuwe kleren, mooie kleren

voor september

ja dat wil ik wel

 

Gelukkig is er iets waar elke tiener wel wil aan denken.

Mooie kleding, zelfs voor september.

Ik besloot ‘een terug naar school wardrobe capsule’ te maken voor dochter.  Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar ik koop en maak dingen voor dochterlief en vergeet soms na te kijken of ze wel bij elkaar passen. Aan het einde van het seizoen komen we dan tot de ontdekking dat een aantal mooi kleidngstuks in de kast zijn blijven hangen omdat ze niet te combineren waren.

Dit jaar pakken we het anders aan (even kijken of we dit volhouden).

Ik ontdekte de wardrobe capsule bij deze dame.  Het glitter gehalte is niet zo onze dochter haar stijl maar een eigen wardrobe capsule in haar eigen stijl dat vind dochter wel een goed idee.

 

Een wardrobe capsule bestaat uit een 10 tal kledingstukken die je met elkaar kan combineren tot verschillende sets.  Meestal vertrek je van zwart of marineblauw als basiskleur in combinatie met  andere kleuren.

 

Het blazerjasje en de gele broek vond dochter in de solden en waren al aangekocht voor het nieuwe schooljaar. Blazers zijn top 1 in dochter haar kast (dus die kunnen er niet genoeg zijn) en een broek die heeft ze toch liever uit de winkel. Deze twee stuks werden de start van deze wardrobe collectie.

 

We kozen dus voor volgende kleurenpalet: zwart geel oker wit.

 

Ik maakte enkele schetsen en kwam tot de volgende ideeën

20768006_907343296097981_2460255663999416204_n

 

t – shirt 1

Patroon :  Trop Top van yvanne S

Stof een tricot van Elvelyckan aangekocht bij lelastof (met een extra dankjewel vermelding voor de verkoopster silke en het extra procentje dat ik kreeg)

Een super patroon, zalig om te maken en volgens dochter ook zalig om te dragen. Dit gecombineerd met een zacht stofje van Elvelyckan kan alleen maar een toppertje zijn

 

t shirt 2

Patroon: summer vibes v neck van Orange Daisy Patterns

Stof: witte tricot met zwarte stippen Huis van katoen

Ideaal patroon voor  (hopelijk) nog veel warme dagen in september. Over dit gratis patroon en de leuke afwerking volgt nog een blogje volgende week.

Zwarte short

Patroon: sleep short pattern van The eli monster

Stof: een restje uit eigen kast, kanten boord veritas

 

Deze short is vermoedelijk wat te kort zijn om naar school te gaan.

Het patroon is een beetje aan de korte kant, vind dochter, om zo te dragen. Dus we maakte na de testversie twee langere versies die op de weekenddagen ook in september gedragen kan worden.

Hemdsblouse:

Patroon: theo van Zonen 09

Stof: viscose Huis van katoen

De blouse werd in het voorjaar gemaakt  op een workshop in Huis van katoen. De bloes kwam helaas op de UFO stapel terecht want de kraag was volledig losgekomen in de eerste wasbeurt.

Ik maakte deze zomer werk van mijn UfO stapel en zo werd de blouse ook hersteld. Dochter is super blij want ze vind de blouse zo mooi, ideaal onder de okergele blazer of bij de gele broek, op een frisse dag in september.

En ja hoor het ‘jongens’ patroon kan ook gebruikt worden voor tienermeisjes.

 

Katoenen blouse

Patroon the bloomtop van the Eli Monsters

Stof: witte katoen met zwarte stippen Huis van katoen

 

zwarte skaterrok

Patroon skaterrok uit remi & Cosette for Teens

Stof:  zwarte tricot Den depot Heist op den berg

 

En een wardrobe capsule dient om te combineren:

 

 

Mijn terug naar school

mijn eerste wardrobe capsule is af

niet 1 set, niet 2 sets

meer dan vijf sets 

om te combineren

hoe zalig is dat

 

 

Een deeltje van de wardrobe capsule ging al mee op vakantie naar Frankrijk en werd goedgekeurd.

 

Ben je benieuwd naar de andere verhalen van deze let’s stick together challenges… neem dan maar een kijkje bij de volgende bloggers, het zijn er wel 30 deze keer:

FlaflinkoUnique MariekeGirls in UniformYjonisTwo OwlettesJust Just10Nathalie’s NaaiselsWoohoo by DavinaLarthMimalokiNaaizWollebolViTessBlogliesjeTante Fee196Sewing à la carte HutseprutsQueridaBlogrevolutionBij OogappelsienLunatiekCrealiefjesMiss PixieJust DelphineMamadammekeMiel de FleurStoffenspulletjes Noxeema Khadetjes Wilwarin Made with Love

En op vakantie ontdekten we dat de favoriete jeans vest ook past op deze set … dubbel ‘win’  Wardrobe capsule 1  ‘teenproof’ checked and approved

   

 

 

Auteur: stokstaartjedoethetzo

Een blog van dochter en mama. Over naaien, ontwerpen, glutenvrij bakken en allerlei creatiefs

56 gedachten over “let’s sti(c)k together challenge 4: terug naar school wardrobe capsule”

  1. Wat een productie. Tof idee om rond een bepaald aantal kledingstukken een capsule wardrobe te creëren, zonder dat dit voor de hele kleerkast geldt.
    Tof dat dit een project van jullie twee was!

    Ik ben fan van de citroentjes en van de zwarte bolletjes!

    Geliked door 1 persoon

  2. Héél clever om bijpassende kledingstukken te maken. Dat geeft veel meer mogelijkheden in je garderobe. En dat je dat kan zoeken/opmaken/naaien tot een goede combinatie is een extra voordeel van zélf naaien.
    Ik wou dat ik erin kon slagen om zo’n goed te combineren garderobe voor mezelf te kunnen kopen ; maar dat vraagt veel meer zoektijd dan verwacht.

    Geliked door 1 persoon

  3. Heel tof! Ik denk altijd dat mijn smaak er te eclectisch voor is, maar ik vind dat je erin slaagde om een capsule te maken en het toch niet allemaal stijf en een-stijlig te houden. Heel grote fan van dat rokje, dat staat haar geweldig!

    Geliked door 1 persoon

    1. Dankjewel, ik ben eigenlijk ook meestal niet zo geordend hoor. Maar wou dit toch eens graag uitproberen den deze manier zonder te krampachtig aan een ‘methode’ vast te houden vonden dochter en ik wel superleuk. Een keurslijf zoeken we niet echt.

      Like

  4. Ik doe dat nooit bewust, maar op een of andere manier past elk kledingstuk in de kast minstens bij drie andere dingen… op die manier wordt alles ook gedragen. Lijstjesmens als ik ben, ben ik helemaal enthousiast over je planning (♥ die tekeningetjes), je kleurenschema en de manier waarop je dat vertaalde. Super vind ik het, hoe dat ‘jullie’ project is én dat je op haar leeftijd nog zoveel mag naaien voor dochterlief. Chapeau!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie