Let’s stick together : stick Belgique

Ik ben geen uitsteller van nature, ik hou niet van last minute en ik hou niet van rush rush. Een opdracht zal bij mij zelden tot de laatste dag blijven liggen omdat ik dan stress krijg en ik dat wil voorkomen.

18119488_10211358987503734_8648025094139395554_n

Toen Marjolein van Flafinko, de bezielster van deze let’s stick together uitdagingen, de nieuwe uitdaging  online  plaatste had ik direct een hoop ideeën en ook dochter had een hoop ideeën  … genoeg om een hele maand ‘Belgique te gaan stikken’. Ik ben wel fan van heel wat Belgische ontwerpsters dus hier liggen wel een hoop patronen en boeken die gebruikt konden worden voor deze uitdaging.

250px-Flag_of_Belgium.svg

Het liep echter allemaal anders deze keer, een nieuwe job, terug in scholen komen en ziektekiemen oplopen en de naai plannen bleven liggen (en stapelde zich op).  Thuiskomen was uitrusten, voorbereiden, literatuur doornemen, koken en terug rusten, geen naai avonden dus.

images

De datum van deze let’s stick together kwam dichterbij en ik had een hoop stukjes af maar het volledige plan: ‘mijn eigen herfst wardrobe capsule’ maken leek niet meer haalbaar. Dus ik maakte  een deel van het volledige plan.

Het is dus mijn eigen herfst wardrobe capsule deel 1 geworden, de rest zal wel volgen deze week / maand. Ik leg mezelf even geen druk op. Ik ging op dezelfde manier te werk als voor ‘de terug naar school wardrobe capsule‘  die ik voor dochterlief  maakte voor de  vorige let’s stick together.

Ik koos voor deze eerst reeks kledingstukken volgende kleuren:

en de ideeën werden geschetst in mijn boekje.

22886195_942485512583759_4358863525014014177_n

Voor deze eerste set vertrok ik van dit prachtige stofje van Elvelyckan. Ik ben een enorme Elvelyckanfan, ecologische tricot van goede kwaliteit en mooi design.

134997432-origpic-b98ec8

Ik kocht 110 cm van dit groene stofje en had er eerst een totaal ander plan mee. Maar de combinatie met het andere stofje beviel me niet toen ik alles geknipt had.  Ook mijn huisgenoten vonden het ook maar niets.

134997448-origpic-63f4aa

En als klap op de vuurpijl ontdekte ik nog dat ik verkeerd geknipt had, wat ik eigenlijk in al die jaren naaien nog nooit voorgehad heb, het kan dus toch gebeuren.

De ‘geknipte’ stof bleef even liggen tot ik met mijn tekeningen voor deze wardrobe  capsule begon. Het bloemen elvelyckan stofje zou daar prachtig voor gecombineerd kunnen worden met mijn zwarte stof die al klaar lag voor dit project .

Ik ging aan de slag, in de halfuurtjes tijd die ik vond, met de volgende Belgische patronen:  het cobalt patroon van blou, een zelfgetekend rokje(ook Belgisch dus) en de lange ‘Susanne cardigan’ van compagnie m.

Ik maakte de lange ‘Susanne cardigan’ met beleg van compagnie m. Dit patroon ligt al enkele jaren ongebruikt in kast. Ik maakte de lange versie in zwarte sweaterstof en werkte deze af met het bloemen tricot stofje van elvelyckan. Hij past super goed, voelt aangenaam en ik vraag me af waarom ik dit patroon niet eerder uit de kast haalde. Een korte versie zal nog volgen binnen deze capsule denk ik.

Het cobalt patroon ging ik ‘hacken’ tot een jurk omdat ik het basispatroon al maakte en de opdracht was een nieuw, niet gebruikt, patroon  of een hack van een eerder gebruikt patroon.

P1010738

Ik tekende een jurk vertrekkende vanuit het de cobalt sweater met een a lijn rokje aanvast. Ik knipte eerst het rokje en zette dit voorlopig in elkaar om te passen. Het rokje was zo leuk dat ik het niet wou verpesten door er een bovenstuk aan te maken.

De hack wil ik dus liever toch eerst een uitproberen in een goedkoop stofje, maar daar was geen tijd meer voor.

Ik maakte een colbalt longsleeves bij de rok.

P1010738b

Ik maakte deze keer de versie met de y rug en de manchetten (dus toch wel nieuw, want ik maakte vorige keer de gewone basisversie). Ik maakte deze keer een maatje groter en hij voelt aangenamer en beter dan mijn eerste 2 versies.  het manchetten accentje aan de 3/4 mouwen vind ik zelf superleuk … en voor de Y rug kreeg ik een complimentje hier in huis (dubbel goed dus )

Zo set 1 is af en de rest van mijn ontwerptekeningen volgen nog.

Ik ben tevreden, ondanks dat het dit keer een beetje stress gaf, ben ik superblij met deze start van mijn Belgische wardrobe herfst capsule.

en wil graag weten hoe de andere aan de slag gingen  met de volgende criteria:

– Belgisch patroon
– je gebruikt OF een patroon dat je nog nooit gebruikte
– OF je hackt je lievelingspatroon.

Neem dan zeker op de volgende blogs een kijkje:

FlaflinkoJust DelphineNathalie’s NaaiselsLarthTwo OwlettesNaaiz10e Sewing projectsSewing à la carteMiss PixieGirls in UniformBlogliesjeYjonisBlogrevolutionViTessSewBelJust Just10196Woohoo by DavinaWollebolMaankindjesKreatrienWilwarin CoutureKatrienetteMa’am MusketierThe Needle of ChoiceFrullemieke Vlijtig Liesje KnutseltSpoetnikselsMolemiekeNaadjes en draadjesSewbidooDraadjesAdivastyleMade for InkaCrealiefjesStoffenspulletjesHutseprutsMarieke FalderiekeLunatiekKhadetjesLilliepawillieNaaisgerief

 

51 Comments

 1. hé, jij bent echt een vrouw met een plan en al! een ideeënboekje heb ik ook, maar het komt genoeg voor dat ik dat pas bijteken als hobby nadat het gemaakt werkt, lol. Alleen voor communies en projecten die wat meer denkwerk vergen, gebruik ik het ook echt om dingen uit te tekenen.
  het plaatje past! dat alleszins wel. mooi kleurenpallet

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zag het al op IG, maar amai, het is echt wel keischoon! Zo een perfect geheel! Ik zou die rok daar trouwens ook niet aan naaien, nu kan je ze ook apart dragen he! Heel geslaagd als je ’t mij vraagt, het staat je ook echt goed!

  Like

 3. Jij bent echt een vrouw met een plan!
  Ik ben er zowaar jaloers op. Hier worden stukken gemaakt en achteraf vraag ik me dan af wat erbij zou kunnen passen. Zo georganiseerd te werk gaan … daar komt hier niks van in huis.

  Geliked door 1 persoon

 4. Amai Anja! Wat een prachtige creaties.
  Ik ben toch ook wel een beetje jaloers op de tijd die je toch nog vindt om te naaien ondanks de nieuwe job!
  En nu ben ik benieuwd naar wat er nog volgt in je herfst wardrobe capsule.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zo tof dat capsule idee… ik heb een boekje dat serveert als wish list, maar dat is allemaal niet zo georganiseerd. ik laat me meer leiden door de stofjes die ik zie. Dat betekent dan jammergenoeg dat de individuele stukken soms niet goed samenpassen. Goede tip om mee te nemen 🙂
  De cobalt, daar was ik niet van overtuigd, maar de recente versies zijn toch stuk voor stuk pareltjes. Ook die van jou 🙂

  Like

 6. Whaw, wat een outfit! Prachtig gecombineerd, al die stofjes. Ik maakte de Cobalt al twee keer (ook eentje voor Let’s Sti(c)k Together, maar vond die manchetten maar niets… Tot nu! Dit is gewoon AF.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s