The Portia dress … mijn kerstjurk

Mijn blog staat een tijdje op een laag pitje, de voorkeur in mijn beperkte vrije tijd gaat momenteel naar mijn gezin, naaien, vakliteratuur lezen en rusten.

Naaien gebeurt dus nog wel en nog veel zelfs, de volgende weken probeer ik toch nog over enkele naaiwerkjes te bloggen.

De eerste is het nieuwe patroon van Rebecca Page

Ik kocht eerder al enkele patronen van Rebecca Page; Ik vind ze super, ze hebben meestal een originele twist en de maten kloppen perfect.

Ik vond het dus zalig toen ik de kans kreeg om in november haar nieuwste patroon te mogen testen.  The party dress die uiteindelijk de portia dress werd genoemd is een zalig patroon eenvoudig om te naaien en superleuk om te dragen. Het patroon bestaat uit een versie voor tricot en een versie voor katoen.

Mijn eerste testjurk maakte ik in effe tricot. Ik heb het ondertussen geleerd, testpatronen maak je de eerste keer best niet uit  dure stof. Een testpatroon is immers een patroon om te testen zoals het woord het zegt. En er kan nog wel het één en het ander niet volledig ok zijn.

Ondertussen heb ik in mijn stoffenbak een stapeltje effe stofjes, die ik meestal koop in de soldenperiode of in de uitverkoop. Effen stof is sowieso al goedkoper dan bedrukt dus ideaal voor testpatronen.

Er was een periode dat ik lakens en dergelijke gebruikte om te testen maar wanneer het eerste patroon dan toch goed zat dan vond ik het zonde van mijn werk … en dochter haar verkleedbak zit ondertussen al vol met jurken van in lakens geteste patronen.

Voor deze test nam ik een zwarte stevige tricot, zwart altijd goed voor een jurk als ze dan  past.

 

Ik naaide de jurk in 1 avond in elkaar,en ze zat goed … onmiddellijk zonder extra aanpassingen.  Deze jurk zal gedragen worden. De uitleg is duidelijk en helder en de maten kloppen weer eens perfect.

Ik koos voor de knielengte en een half open rugsplit. Het patroon beschikt over drie verschillende lengtes en ook nog een volledig open rugsplit.

Daarna naaide ik mijn een definitieve versie in een viscose tricot en ook deze past perfect, een dunnere stof geeft direct een ander effect.

Ik maakte tijdens de testperiode alleen de tricot versie (ja mijn tijd is beperkt momenteel) maar het volledige patroon heeft ook een aangepaste versie in katoen. deze staat nog op mijn lange to do – do sew lijst. (neem maar eens een kijkje op de website er zijn verschillende testers die er een katoenen versie van gemaakt hebben.)

De portia dress is  beschikbaar in verschillende versies:

  • wil je alleen de tricot versie  … dan kan je deze hier gratis downloaden en zo leer je direct de patronen van rebecca kennen.
  • wil je de volledige versie  (tricot en katoen) voor tieners en volwassenen, deze kan je hier  vinden voor $10 of de volledige versie in kindermaat tot 12j,  staat hier (affiliate links)
  • wil je graag een volledige bundel (tricot en katoen) (volwassen, tiener, kinder en poppenversie) in katoen en tricot … deze kan je hier  vinden voor slechts $15,50 ipv  $24,50 (affiliate links

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s