Een stofje en een trui die bleef liggen …

Kennen jullie dat ook … een stofje dat je zo mooi vind dat het in je kast blijft liggen.  Ik had dit met de stof betty Blue, een fel blauwe sweaterstof met gouden stippen, uit de eerste collectie van Chat Chocolat.  Hij bleef in mijn kast liggen omdat ik er nooit het juiste patroon voor vond.

In december  nam ik het, zo lang gekoesterde, stofje toch maar mee op het eerste naaiweekend van huis van katoen samen met een aantal mogelijke ideeën.

20140038_10155627827094708_5788792928602994813_n  

Op het weekend bladerde ik in het nieuwe boek ‘I love sweaters’  en daar  vond ik de perfecte trui voor dit stofje . De beslissing was vlug genomen, het patroon werd overgetekend.

Ik ging naar huis met een bijna af trui want had geen bijpassende boordband bij.  Tja en dan gebeurt wat er wel vaker gebeurt hier met mijn naaiwerken. Het kwam op de UFO stapel terecht.  Die stapel die steeds kleiner en terug groter kan worden … hoe het komt, geen idee !!!

foto van Anja Wouters.

De trui lag er dus maanden, de boordband was ondertussen gevonden, maar de nieuwe naai plannen kregen voorrang, de de trui bleef liggen op de stapel.

Tot twee weekjes geleden, ik eindelijk, het ondertussen cadeau gekregen boek ,vastnam en besloot dat deze trui eerst af moest voor ik aan de volgende trui begon.

De boorband stond er op minder dan een halfuurtje aan, waarom was dit dan toch zo lang blijven liggen denk ik nu bij mezelf.  De trui is af en de volgende dagen zal die goed van pas komen met het koude weer dat er weer aankomt.

IMG_0980

Ik nam manlief vandaag mee naar buiten want er moesten een hele hoop foto’s van ‘affe’ naaiwerkjes getrokken worden, waaronder deze prachtige ‘Peysu sweater’;

Stof: chat chocolat Betty blue sweater (zat reeds in mijn bak, dus weer en stofje opgebruikt);  De tricot versie van dit mooi stofje zit ook nog in mijn bak, misschien zal deze nu ook eindelijk eens gebruikt worden.  Waar ik de stofjes aankocht weet ik niet meer.

Boordband: donkerblauwe met goud spikkels –  Huis van katoen (aangekocht in december, voor voor mijn nieuwe voornemens,  dus weer iets uit mijn stock opgebruikt)

Patroon: Peysu uit I love sweaters van Fran van Severen. Ik volgde de matentabel en maakt maat l voor mij zit die perfect, ook de lengte vind ik ideaal. Voor langere vrouwen misschien wel wat kort.

Andere fournituren: de bijpassende garen zaten in mijn voorraad.

IMG_0995

 

8 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s