Spring is in the Air … lente jurken zijn daar.

De lente is echt in aantocht …

ik kan hem voelen als ik buiten kom,

ik kan hem ruiken als ik in de tuin rondloop.

Ik kan hem zien aan de botten van de bomen,

die heerlijk mooie tijd van het jaar.

Lente betekent onze kleerkast opruimen en kijken wat we nodig hebben. Ik groei niet echt meer uit mijn kleren maar toch enkele nieuwe jurken zijn altijd welkom. Dochterlief blijft groeien en voor haar zijn nieuwe lente jurkjes dus meer dan welkom.

En net op dat moment komt er weer een nieuw fantastisch patroon van Bella sunshine designs op de markt, de Emmaline jurk.  Een echte lente jurk als je het ons vraagt. Met zoveel opties en zo vlot combineerbaar met de andere patronen.

Ik maakte drie versies tijdens de testfase

IMG_1454

De jurk heeft naast een gewone a-lijn rok ook een optie voor een chevron rok

Eh chevron … wat is dat ?

Ik dacht dat chevron een stofsoort was (zoals katoen, tricot, …)  en ging op zoek in mijn textielgids wat ik moest aankopen voor de patroontest. Helaas niets te vinden met naam chevron . Dus ging ik het woord even googelen (google, toch wel handig soms).

1. Een chevron is een visgraatmotief, een zig-zag-motief. 

2. (engels: chevron twill) Elke keperstof waarbij de richting van de diagonale lijnen wordt omgekeerd in groepjes inslagdraden of in groepjes scheringdraden, waardoor een visgraatpatroon ontstaat. 

3. Chevron is een dorp in de Belgische provincie Luik en een deelgemeente van Stoumont. Door het grondgebied loopt het riviertje de Lienne. 

4. Chevron is een automerk dat gespecialiseerd is in raceauto’s. 

In dit patroon ging het dus om betekenis 1 waarbij je de stoffen zo tegen elkaar naait dat ze een zigzagmotief,  een visgraatmotief vormen.  dit motief kan dus ook gedrukt (geweven)  worden op eender welke stofsoort (betekenis 2)

IMG_2362

In mijn eerste versie naaide ik de stukken verkeerd aan elkaar, dit maakt dat het chevron gedeelte minder mooi valt. In de tweede versie (de versie voor dochterlief) zie je dat de tip mooier in het midden valt en een echte visgraatmotief weergeeft.

Voor de derde versie gebruikte ik het de basisrok zonder de visgraat. Ik gebruikte een dunne viscose stof die zalig soepel valt maar zonder stretch.  Ik voegde in de taille een extra cm naadwaarde toe en volgde verder de gewone lijn van het patroon.

IMG_1487

het patroon heeft een rok  die draait dat vindt zelfs een tienermeisje best nog wel eens leuk

 

patroon info:

Naast de gewone roklengte, is er bij dit patroon ook tuniek en maxi lengte. Op de website van BSD vind je verschillende voorbeelden van deze roklengtes. Het patroon heeft drie mouw opties: kort, 3/4 en lange mouwen of  kan ook zonder mouwen. Zodat de jurk in verschillende seizoenen bruikbaar is  Het bovenstuk (de bodice) is niet gevoerd en  afgewerkt met een neckband. Het patroon voorziet ook een patroon met fBA (full bust adjustment) zodat je het patroon niet zelf moet aanpassen bij een groter cupmaat. Het pdf patroon heeft een A4 en een A0 afdrukformaat

maten: dames 0-30  en kindermaten: van 6 maand – 12j

Materiaal

De bodice (bovendeel) is gemaakt in tricot met 50% stretch (en niet meer dan 70%), de rok kan gemaakt worden in eender welke stof met voldoende stretch.

Transparente elastiek (framalion, framaliastic)

foto van Anja Wouters.

Ik maakte de lichtblauwe rok uit een viscose stof zonder rek, als je dit wil doen moet je het rokgedeelte aanpassen zodat het over je hoofd en je taille / heupen geraakt of een rits toevoegen in de jurk. Dit probeer je best eerst uit in een goedkoop stofje.

IMG_1493

De verschillen met vorige patronen en combinatiemogelijkheden:

De bodice van dit patroon is niet gevoerd zoals in de vorige patronen. Het wordt afgewerkt met een bandje in de hals.

IMG_2270

De mouwen worden op de schouder gefronst en hebben daardoor een licht pofeffect.

28378175_1007833782715598_7351813245466801535_n (2) IMG_2274

Het chevron rokgedeelte heeft een heel ander patroon dan de andere rokken uit eerdere patronen. Naast de chevron rok is er ook een gewoon a-lijn rok patroon.  Deze rok patronen passen op de bodice van de Amelia jurk en van de Sahara jurk. 

  IMG_1278

Het gefonste rokdeel van het nieuwe Clementine patroon kan je ook perfect aan deze bodice maken. Meer over dit patroon lees je hier.

 IMG_0977bIMG_0935

 

Het Emmaline patroon is tot … nog beschikbaar aan een promoprijs tot 20 april.

Het kinderpatroon voor 6 dollar  ipv  10 dollar kan je hier vinden

foto van Melissa Prendergast.

en  het vrouwen patroon voor 7 dollar ipv 11 dollar kan je hier vinden

foto van Melissa Prendergast.

De bundel van beide patronen vind je hier voor 12 dollar ipv 18 dollar

 

 

 

Deze blog bevat affiliate links: dit betekent dat wanneer jij een patroon koopt via deze link jij hetzelfde bedrag betaalt als anders en ik een klein bedragje hiervan krijg zodat ik weer nieuwe patronen kan aankopen om over te bloggen.

 

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s