De solis jurk voor dames: getest en goedgekeurd

 

Ik had mijn twijfels dat geef ik toe, toen de oproep voor de pretest voor de solis jurk van sofilantjes binnenkwam. Zou deze jurk me wel staan, zou ik er niet te dik mee tonen.

Aan de andere kant ga ik een uitdaging toch wel graag aan en tekende ik in om de jurk te testen. Ik maakte het patroon al eerder voor onze dochter dus de eerste jurk zat redelijk snel in elkaar.

Het bovenstukje van het gewone basismodel beviel me meer, dus deze jurk werkte ik af. Ik was zelf verwonderd, de jurk stond me en ik voelde me er goed in

IMG_3573

Het patroon is,zoals bekend van sofilantjes, tot in de puntjes getest door vrouwen in alle maten en  figuren.   De beschrijving van sofilantjes vind ik altijd zeer duidelijk zowel de uitleg als de tekeningen er naast maken dat het voor iedereen te volgen is.   Ik ben zelf nogal visueel ingesteld dus ik hou wel van deze duidelijke tekeningen.

Wat tekeningen betreft, wat denken jullie van deze lijntekening

foto van Anja Wouters. foto van Anne Jacobs.

 

Voor jurk 1 gebruikte ik een restje tricot voor de bodice met een effen katoenen tricot uit mijn eigen stapel. Het bovenstuk van de jurk is gevoerd. Ik voer mijn jurken steeds met effen tricot in een bijpassende of  neutrale kleur. Dit maakt het minder kostelijk dan je jurk voeren in een duurdere bedrukte tricot.

foto van Anja Wouters.

Katoenen effen tricot koop ik regelmatig aan in uitverkoopjes of solden. Ik heb steeds een stapel in verschillende kleuren, liggen, handig en steeds beschikbaar.

foto van Anja Wouters.

Voor jurk 2 dacht ik weer eens geen stofje ter beschikking te hebben (hmm hmm mijn stoffenkast is echt leeg, denk ik altijd). Ik ging dus naar huis van katoen en kocht dit stofje ‘Jersey tiles’. Zalig zacht en leuk  motief. Ik voerde het weer met een stofje uit eigen kast.

Jersey - Tiles

 

foto van Anja Wouters. foto van Anja Wouters.

En ik kan echt ook nog genieten van het speels draaien van de cirkelrok op mijn leeftijd.

foto van Anja Wouters.

Er kwamen al enkele vragen rond een bh dragen onder deze jurk. Ik vond zelf de volgende oplossingen:

mogelijkheid 1: een bijpassende beha in bijpassende kleur. Ik vind de extra bandjes niet storend als de kleur ok is. Het blauwe was dus ok, het rode (neen, wist ik wel hoor).          Er zijn natuurlijk mensen die dit echt niet ok vinden, tja dan moeten ze er maar naast kijken zeg ik en ieder heeft verder recht op een eigen mening.

  foto van Anja Wouters.

mogelijkheid 2:   de bandjes van je beha in het midden bij elkaar nemen. In veritas verkopen ze daar klemmetjes voor. Detienerdochter des huize vond dat geldverspilling , ze vond zelf een oplossing op pinterest, gewoon een paperclip vervormen enklaar is kees.

 

mogelijkheid 3: zoektocht naar een beha met bandjes die onder de rugband passen. Onder de testers groep zijn er al enkele gevonden. dus ze bestaan.

Deze 2 werden al gevonden:

BH hunkemuller

foto van Arina De Mol.

BH Triumph

 

mogelijkheid 4: zelf een beha maken die er onder past. Ik heb ondertussen een patroontje klaarliggen. Maar de tijd ligt niet zo klaar.

mogelijkheid 5: geen beha dragen of een strapless beha, voor degene die dit ok vinden. ik overweeg ook eens uit te proberen of ik beha cups kan toevoegen zoals bij een badpak. als dit lukt schrijf ik er wel een blogje over

foto van Anja Wouters.

 

Het patroon:

is beschikbaar in volgende maten: 34 tot 54, ik maakte voor mij een maatje 40 en verbrede op mijn taille naar 42. Het past perfect,

Er is het basismodel met de cirkelrok. Er is ook nog een basismodel met een rokdeel met plooien en een empire bodice model met een aangepaste rok met frontjes vooraan. Naast de jurk lengte is er ook een patroon voor tuniek lengte.

foto van Anja Wouters.

Het patroon is vanaf donderdagavond tot zondag  23u45 (CET) beschikbaar aan promoprijs  6,77 euro

Hier zijn de linkjes naar de patronen: het Nederlandstalig patroon vind je hier, het Franstalig patroon vind je hier en het Engelstalig vind je hier

Naaitijd: deze jurk zit snel in elkaar, eenmaal je patroon overgetekend moet je rekenen op een uurtje a anderhalf uurtje (afhankelijk van hj ervaring met het voeren van jurken in tricot.

Totale kostprijs:  24 euro voor jurk 2

patroon: gesponsord door sofilantjes als testpatroon

stof jurk 1: resten uit de eigen kast

stof jurk 2: gekocht bij huis van katoen aan 14 euro per meter. Ik  kocht 1,50 meter dus voor 21 euro. De voering zat al in mijn eigen stoffenkast,  gekocht aan 6 euro de meter in een uitverkoop. minder dan 50 cm gebruikt.

garen uit mijn eigen fourniturenkast.

 

 

 

  • Deze blog bevat affiliate links: dit betekent dat wanneer jij een patroon koopt via deze link jij hetzelfde bedrag betaalt als anders en ik een klein bedragje hiervan krijg zodat ik weer nieuwe patronen kan testen

 

 

 

 

4 Comments

  1. Wow..heel mooi en ik overweeg toch eens om een kleedje te maken/dragen..mooi model ook voor een maatje meer bedankt om het zo mooi neer te schrijven en foto’s te nemen. Super mooi!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s