Dochter zoekt broek

Dochter komt regelmatig met een vraag om iets voor haar te naaien, vaak is de vraag duidelijk en snel te vinden, som si s ze vaag.

Zoals deze keer: ik zou graag een broek hebben in brede ribfluweel. Meer wist ze niet echt. brede broek, smalle broek, loshangend … dus ging ik op zoek in mijn eigen stapel boeken en magazines en deed een oproepje in enkele naaigroepjes van facebook. 

De patronen die we vonden staan hieronder, bij elk patroon staat een link naar het patroon (door te klikken op de naam van het patroon kom je rechtstreeks op het patroon), de kostprijs en één of meerdere foto’s van op de website van de ontwerper of van op facebook. Deze broeken zijn dus niet door mij gemaakt, als één van de makers graag zijn naam er bij heeft staan, geef maar een seintje dan. als er een foto niet mag opstaan laat het me dan ook maar weten.

Thurlow trousers  van sewaholicpatterns  maat 0 – 16 prijs: 15,87 euro

Mijn mening: short en broek, het voorbeeld is in stevige katoen, lijkt me een haalbare broek om in ribfluweel te maken; ik vind het een leuk patroon , ook voor mezelf.  ik zag al vaak meerdere mooie patronen van deze ontwerpsters, ik vind ze alleen wat duur en kocht er daardoor nog geen van. als iemand ervaring er mee heeft …. laat maar weten.

Dochter haar mening: Ik vind de short wel leuk, mooi bovenaan, de broek is onderaan wat te breed, als die aangepast kan worden dan is het een optie. Als short in de zomer zie ik het patroon echt wel zitten.

Hollywood Trouwers van oliver + S   maat: 0 – 20 prijs: 14,95 dollar

Mijn mening: een mooie broek met een foto in ribfluweel, wel een duur patroon. Ook weer geen ervaring met deze ontwerpster. De patronen zien er wel degelijk uit en er staan veel extra tutorials in blogvorm op de website.

Dochter haar mening: dat is wel een mooie broek, ik vind die foto met ribfluweel zo leuk. aleen moet die onderaan ook iets smaller zijn.

Op deze blog vind je meer info over het patroon: hollywood tousers 

De Willa broek van  Beletoile maat 80  tot 164   prijs 8 euro (pdf)

Mijn mening: ik vind het een mooie broek, maar twijfel wel, dochter zal er dit jaar  nog in kunnen maar daarna kan het de kast in. en dat lijkt me dan een een beetje zonde. als er ooit een groter patroon bij komt.  het rokje dat bij dit patroon zit vind ik ook wel super mooi.

Dochter haar mening:  ik weet het niet goed, ik zou graag enkele tiners zien in deze borek. Het lijkt wel mooi maar zo zonder iemand er in kan ik niet goed zien hoe die valt. 

(noot van mezelf: ik vond helaas geen tienerfotos (lees + 12j) met deze broek)

Jeansmodel uit ottobre 4/2014

Mijn mening: ik denk dat deze broek perfect in ribfluweel te maken is;  alleen heb ik dit boekje niet zelf in mijn collectie en weet ik niet of dit nog te vinden is. Het heeft me wel gestimuleerd om eens in mijn eigen ottobres te gaan kijken. Ik vond nog wel een jeans model voor jongens. Dat is eventueel bruikbaar als dochter dit soort model zoekt.

Dochter haar mening: neen, niet wat ik zoek. 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan en schoenen

De fez broek uit LMV  mei – juni 2018  Kostprijs magazine: 8,95 euro

Mijn mening: ik vind ze niet zo mooi, dit model; ik ben wel benieuwd om ze in ribfluweel te zien. 

Dochter haar mening: onderaan te breed, achteraan niet mooi.

Afbeeldingsresultaat voor fez broek lmv

Broek Bertha van Fibre mood  Maat 32 – 50  Kostprijs: 7,50 euro of patronenboek 12,50 euro

Mijn mening: De eerste foto op de website geeft geen duidelijk zicht hoe de broek er uit ziet. De volgende foto’s geven allemaal een andere zicht. Ik weet nog niet goed wat ik denk over fiber mood. Ik zag wel enkele mooie voorbeelden op IG van dit patroon.

Dochter haar mening: neen die is veel te breed over heel de broek, niet alleen van onder. 

Op de website kan je hier een hele reeks tips vinden om de broek zelf aan te passen, dit lijkt me wel interessant.  Misschien toch te overwegen ?

Bertha broek

Carrie Trousers van Sew over it    Maat 8 – 20   Kostprijs 7,50 pond

Mijn mening: ik weet iet of dochter de stof kan ‘wegdenken’, want dat zal haar ding niet zijn. het basismodel van de broek zelf is wel wat ze graag ziet denk ik.

Dochter haar mening: dit lijkt wel een mooie broek, alleen kan ik niet goed zien hoe ze er volledig uitziet door de drukke stof.

Lazo trousers van thread theory  Maat: 0 – 18    Kostprijs: 10 euro in promo: 5 euro

Mijn mening, dit vind ik een zeer mooi patroon, alleen twijfel ik of het een goed patroon is voor ribfluweel. Misschien weleens een ideaal moment een een patroon van Thread Theory uit te proberen op dit moment (wegens de promo’s)

Dochter haar mening: dit vind ik wel een mooie broek en ik denk dat ze in ribfluweel ook wel mooi kan zijn.

Lazo Trousers PDF
Lazo Trousers PDF

Hepburn classic pants van Wardrobe by me  Maat:30 – 54  Kostprijs: 11 euro

Mijn mening: ik vind dit wel een mooi basispatroon en denk dat deze zeer mooi zal vallen in ribfluweel.

Dochter haar mening: nee veel te los over de volledige broek, ik vind ze echt niet mooi, niet voor tieners.

Raquel Trousers van My image  Maat: 34 -52  Kostprijs: 3,95 euro

Mijn mening: leuke broek, ik gebruikte al eerder my image patronen en vind deze meestal wel goe dop maat zitten,  de beschrijving is echter eerder beperkt.

Dochter haar mening: o deze vind ik ook wel leuk. zou ook wel mooi zijn in ribfluweel.

Womens Aspen pants van Greenstyle creations Maat:    Kostprijs: 10 dollar

Mijn mening: lijkt me een leuke broek om thuis cosy in de zetel. ik denk niet dat dit het patroon is dat dochter leuk vind.

Dochter haar mening: euh

Zo dit waren de broeken die ik zelf gevonden had of die ik doorgekregen had via de naaigroepjes van facebook.

dochter heeft haar duidelijke (ongezouten) mening gegeven en heeft er eentje uitgekozen die we gaan maken. Als ze af is komt ze op de blog. Welke denk je dat ze gekozen heeft.

Auteur: stokstaartjedoethetzo

Een blog van dochter en mama. Over naaien, ontwerpen, glutenvrij bakken en allerlei creatiefs

6 gedachten over “Dochter zoekt broek”

 1. Haha….zo zie je maar dat tieners erg uiteenlopende ideeën hebben. Onze jongedame hier zou beslist voor patroon 1 of 2 kiezen. ALS de broek maar ‘flared’ is…is het OK.
  En om helemaal verschillend te zijn : ribfluweel voor een broek ? ‘No way’ , zegt ze. ‘Alleen voor een minirokje’.
  Haha.
  Dat allemaal daargelaten. Ik weet zéker dat jij de perfecte broek voor jouw dochter zal kunnnen naaien. Jullie zijn een volmaakt samenwerkend naaiduo.
  Alvast succes gewenst !

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik merk dat het idd een hele zoektocht is. Ik doe een gokje op de broek van My Image. Dat vind ik zelf ook een mooi model. (hoewel ik de beschrijving veel te beperkt vind en zo ooit een project in de lappenmand heb gegooid 😦 )

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s