Soms blijven ze on-afgewerkt liggen.

Ik deelde eerder deze week al kort alle kledingstukken die ik gemaakt heb op het naaiweekend van huis van katoen. Ik naaide heel wat stuks voor de dochter, ook voor mezelf maakte ik enkele kledingstukken.

Ik werkte 2 kledingstukken af die al enkele maanden in mijn ufo bak lagen. Ideaal om deze even snel af te werken op het weekend.

Zo was er de otium t shirt van sofilantjes. Deze lag al bijna een jaar te wachten. Gek genoeg, het enige wat ik nog moest doen was de strik eraan naaien en de mouwen omzomen.

Een werkje van niets dus, een mens zou zich afvragen waarom blijft het dan zo lang liggen. Geen idee, teveel andere naaiwerkjes die voorrang krijgen zeker.

De otium is een soepelvallend t-shirt en sweater patroon van sofilantjes en bestaat in kinder- en in volwassen maten. De t-shirt heeft achteraan een lage rug en een strik optie. Er zijn 3 mouw opties: korte, lange en 3/4 en er s ook een optie met een diagonale zak.
Ik maakte vooraan de gewone effen optie omdat de stof al druk genoeg is en achteraan gebruikte ik de strik en diepe hals. Het achterpand zonder strik kan ook vooraan gebruikt worden om een mooiere diepere zomerse ronde hals te creëren.

Vorige lente maakte ik de all-weather sweater van Eva maria.  Dit gratis patroon is beschikbaar in 3 maten S, Men L. Omdat ik geen idee had welke maat ik moest gebruiken probeerde ik het patroon eerst even uit in een stukje reststof van de trui die ik vorige winter voor mijn vader maakte. Ik maakte maatje M maar vergat dat er geen naadwaarde in het patroon inbegrepen was. Hij valt wat smal, op de beschrijving staat dat het een losvallend model is, dus volgende keer een maatje L of die extra cm naadwaarde niet vergeten.

De trui heeft schuine zijnaden en is kort van lengte, ik denk dat ik volgende keer enkele cm extra tekenen onderaan.

Deze trui bleef dus ook een tijd in mijn UFO bak liggen, om een andere reden weliswaar dan teveel andere dingen te doen.

Toen ik het voor en het achterpand van de trui had geknipt ontdekte ik dat ik net te weinig stof had voor de mouwen. Ik wou toch lange mouwen en besloot de mouw in 3 stukken te knippen en middelste stuk in boordband te maken en de mouw onderaan ook met diezelfde boordband af te werken.

Zo gezegd zo gedaan … maar eerlijk, het trok op niets met die boordband daartussen in. De boordband is veel stijver dan de sweaterstof en gaf een heel rare vorm aan mijn mouw en zo belandde de trui met de lelijke ‘misvormde’ mouwen in de UFO bak.

Voor ik op het weekend vertrok had ik al beslist wat ik met de mouwen ging doen. Gewoon een stuk er af en omzomen. 3/4 mouwen, of iets korter.

Et voile, de trui was af in enkele luttele seconden en ik ben content met mijn trui. Ideaal in deze warmere winterdagen of voor de koelere lentedagen.

Ik maakte nog een derde kledingstuk voor mezelf op het weekend. Eentje die bij mijn trui en mijn t-shirt pastte. Ik maakte een losse broek uit stitched by you. Ik testte dit patroon eerder als eens uit in een effen tricot stof en was zeer tevreden van deze broek.

Afbeeldingsresultaat voor stitched by you lente/zomer 2018

Het model, het patroon zit zalig, dus maakte ik op weekend een nieuwe broek in een mooie zwarte tricot met een een fijne krijtstreep. Mijn broek is ondertussen al -tig keren in de was geweest zo goed zit ze.

De broek is een losvallend model volledig in tricot, met een tailleband met elastiek en een voor en achterpas met steekzakken. Een simpel patroon, redelijk rechttoe recht aan, zonder rits of knopen.

Snel klaar en dus ideaal om op een naaiweekend even tussendoor te maken. Vooral op die momenten dat de aandacht even minder gefocust is op het naaien maar eerder op het lachen, het babbelen en een lekker drankje.

Ik begon nog aan een vierde kledingstuk voor mezelf, een jurk voor, de lux dress van beletoile.

Was het het late uur, was het de elastiek, was het de dunne viscose tricot … of lag het gewoon aan mezelf, de jurk eindigde in 2 stukken en ligt nu in de ufo bak. Het idee om er iets mee te doen is er, nu nog de tijd of een volgend weekend.

Dit waren de naaisels die ik voor mezelf maakte op het naaiweekend.

Extra info rond patronen, stoffen, naaitijd ed voeg ik hier niet bij. De meeste stofjes waren resten of kocht ik al enige tijd (lees jaren) terug en daar weet ik de prijs niet meer van. De patronen die ik gebruikte staan in de tekst en de naaitijd, die is niet echt bij te houden op een naaiweekend.

Nog even voor wie het niet weet en ondertussen nog niet heeft uitgedokterd naar aanleiding van deze blog, UFO is ‘unfinished objects’. Dus al die naaiwerken die ergens onaf blijven liggen. En zo zijn er hier wel regelmatig wat. Hoe zit dat bij jullie?

11 Comments

 1. reactie op facebook

  Nienke Borgers Ik had als doel mijn kledingstukken ufo’s voor 1 januari af te hebben, en dat is gelukt 😎. Dan heb ik nog wel 2 quilts en heel veel (stuk of 10?) haak- en breiwerken liggen 🙈.

  · Beantwoorden · 15u
  Anja Wouters Nienke Borgers dus toch nog genoeg te doen in 2019 😂

  Like

 2. Reactie op facebook

  Claudia Broos-Pauli Hier helaas flink wat Ufo’s 😬😬😬 nog steeds een Amelia.

  Anja Wouters Claudia Broos-Pauli zo herkenbaar 🤣. Zoveeeeeel ufo’s. Nu heb ik 2 ufo’s afgemaakt tijdens mijn naaiweekend en breng îk al terug een nieuw mee.

  Like

 3. Reactie op facebook

  Vanthuyne Joke Die lux dress zal tof worden! Zeker maken, als eerstvolgende projectje? Zelf ben ik een monogame naaister geworden, ding per ding nu😃

  Anja Wouters whaah dat is kunnen Joke. ik laat helaas de dochter haar verlanglijstje altijd voorgaan op de ufo’s. vooral ook omdat ik er zo van kan genieten dat ik voor haar mag blijven naaien en dat ze zo blij is met alle kleding.

  Like

 4. Reactie op facebook

  Marylan Hage-Storck Ingrid Franssen ik herken het wel. Soms mist de inspiratie om iets te verbouwen, dat kan jaren duren en dan ineens is het er, dan lukt het ook.

  Anja Wouters Ja en soms blijft het gewoon ook liggen omdat er een ander leuker project is.

  Like

 5. Reactie op facebook

  Desiree Geenhuizen Nee ik maak eerst af. Anders zou ik er chaotisch van worden
  · Beantwoorden · 12u
  Anja Wouters Desiree Geenhuizen dat is goed als je dat van jezelf weet hè 😉. Ik kan wel tegen wat chaos 😅.

  Like

 6. Reactie op facebook

  Patricia Roseboom-van Der Jagt ik heb al een paar keer een ufo weggegooid, wel overwogen hoor dat wel. Eén ufo zal ik nooit weggooien en dat is de top van een ronde bargello quilt, die is heel mooi en kwa stof best kostbaar maar hij is veeeeel te groot uitgevallen en komt dus niet aan de muur.
  Anja Wouters Patricia Roseboom-van Der Jagt o zo jammer als zo een quilt te groot uitvalt. Ik hoop dat je er een oplossing voor vind.
  Patricia Roseboom-van Der Jagt Voorlopig ligt tie “doorgepit” netjes gevouwen op zolder, dit is een foto van de top toen ie bijna af was

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s