Twee truien voor de man deze huizes.

Zoals ik eerder hier al schreef kreeg maakt ik ook iets voor mij man op het naaiweekend. Hij lijkt altijd laatst in de rij te staan wat betreft het krijgen van zelfgenaaide kleding. Is dit herkenbaar bij jullie? Dus ik maakte nu direct 2 truien voor hem.

Voor zijn eerst trui gebruikte ik het boi patroon uit I love sweaters in een sweaterstofje dat ik nog net voor het weekend bij huis van katoen kocht.

Het Boi patroon is een eenvoudige recht to recht aan sweater, een recht model met boordbanden zonder veel poespas. snel af dus en met een mooi stofje toch een leuke trui. Het patroon is in het boek beschikbaar in kinder, vrouwen en mannen maten. Dus wie van twinning houdt kan er zeker ook weg mee. Zelfs zijn we niet zo een twinning gezinnetje, dus manlief krijgt zijn eigen unieke trui.

sweater met gewone ronde hals met halsboord

Ik maakte op basis van de maten voor mijn man een maat L en deze zit perfect, er hoeft niets aan veranderd te worden. Dus handig, het patroon zal nog gebruikt worden.

sweater met gewone ingezette mouwen

Ik maakte ook nog een longsleeves / sweater met het omni tempore patroon van Sofilantjes. Dit patroon is hier al voor verschillende personen gemaakt en zowel in vrouwelijke als in mannelijke vorm. Heerlijk zo van die patronen die zo vaak boven komen. Iedereen die zo al een trui kreeg is er super tevreden mee.

Ik maakte er ook al enkele versies voor mezelf mee, daar kan je hier meer over lezen. Voor mijn man maakte ik vorige jaar ook een omni tempore, hij draagt die zo vaak en krijgt er regelmatig complimentjes over. Dus koos hij een stofje bij huis van katoen voor een tweede versie

Ik nam terug de versie met lange mouwen en met de kraag. Vooral de kraag vind mijn man zo leuk. Het maakt het niet iets anders dan een gewone sweater. Ik gebruikte op basis van de maattabel voor mijn man maat L en deze past perfect. Ook in de lengte zit hij goed

Het patroon, zit zoals ik van sofilantjes gewoon ben, goed in elkaar. De tutorial is helder en duidelijk. Ik ben fan van het patroon. Het is zeker ook beginners vriendelijk en je kan het een heel seizoen gebruiken. het patroon is hier beschikbaar voor volwassenen en hier voor kinderen van 1 tot 14j.

Zo manlief is ook weer tevreden en kan deze winter nog genieten van zijn 2 truien.

  • Deze blog bevat affiliate links: dit betekent dat wanneer jij een patroon koopt via deze link jij hetzelfde bedrag betaalt als anders en ik een klein bedragje hiervan krijg zodat ik weer nieuwe stofjes kan kopen om nieuwe patronen kan testen.
  • Ter info wanneer je op de blauwe linkjes / woorden klikt kom je op patronen of andere webpagina’s terecht die te maken hebben met deze blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s