Een totebag met een Vespa

Een cadeautje maken / of kopen voor maximum 5 euro voor één van je collega’s aan de hand van drie woorden. Het deed me denken aan de laatste challenge van let’s stick together … dus we halen de buikriem een tweede maal aan.

In het begin van het werkjaar deed ik met ons team volgend kennismakingsspel ter bevordering van onze groepsdynamiek:

‘schrijf drie woorden op die iets te maken hebben met jezelf. Kies voor 3 dingen die de meeste collega’s van het team niet weten
van jou . Als alle briefjes in een pot zitten, trekt iedereen om beurt een briefje uit de pot en probeert te raden van wie deze woorden zijn.’

Het was een leuk spel en we leerden elkaar weer een beetje beter kennen. We vormen immers nog maar een jaar een team en zien elkaar ook maar 1 maal per week. De rest van de week toert iedereen rond van school naar school. Op het einde van het spel zei een collega ‘misschien moeten we voor nieuwjaar wel een pakje voor elkaar verzinnen aan de hand van deze woorden.’

Zo gezegd zo gedaan.

Ik had volgende woorden getrokken: theater, poezie. vespa

Ik wou graag alledrie de woorden integreren in mijn pakje, maar werd vooral uitgedaagd door de vespa. Ik wou het pakje ook voor het grootste deel zelf maken.

Ik ging opzoek naar een stofje met vespa’s via een oproepje in enkele naaigroepjes en bij enkele stoffenwinkels. Ik vond helaas niet wat ik wou.

Het denk en broedproces ging verder. Vespa’s uit stof knippen, een vespa tekenen, een stempel maken met een vespa, enkele vespa’s zeefdrukken op een stofje. Het laatste zou het worden.

Op een zaterdagmiddag trok ik mijn atelier in met enkele ontwerpen en maakte een zeefdruk sjabloon.

Ik drukte de vespa enkele malen op een proeflapje en vond dat het iets meer mocht hebben.

Ik maakte een tweede sjabloon waarbij ik enkele delen van de vespa uit sneed om in een andere kleur te drukken. Ik maakte opnieuw enkele proefdrukken op een proeflapje De kleurencombinatie groen en koper metallic beviel me wel

metallic Eco Ink Set

De stofjes waren gedrukt, het idee had zich gevormd. Ik maakte een zelfbedrukte totebag met daarin een boekje met een pennenhouder in een bijpassende opbergzakje.

De tas is een simpele recht toe recht aan gevoerde totebag met stevige hengsels. Ik tekende ooit een totebag patroon over van een oude versleten totebag en dit patroon doet nog steeds dienst.

Ik voerde de totebag met een restje stof uit mijn stoffenkast.

Ik kocht een klein eenvoudig schrijfboekje in de banier en kleefde daar volgende twee teksten op.

Twee teksten die voor mij wel pasten bij mijn collega en die zeker horen bij de woorden poëzie en theater.

Hierbij maakte ik een houder voor een potlood en een balpen met een rest kurkleer en een elastiek. Om deze houder te maken gebruikte ik het gratis ‘pencil holder’ patroon van Petrol and Mint.

De tas, het zakje, het boekje en de pennenhouder vormen samen een cadeau voor minder dan 5 euro. Mijn stofrestjes zijn immers resten die als ze niet gebruik maar in de bak blijven zitten. En mijn tijd die wil ik zeker ook niet rekenen, het is immers fijn om zelf iets te maken voor een fijne collega.

Ik wou het pakje nog graag leuk inpakken en versierde daarvoor een lege schoenendoos met washitape en enkele leuke teksten over theater.

Et voila het pakje voor mijn collega is klaar.

En vond ze het leuk ? Ik denk het wel want kreeg later die dag nog een persoonlijk dankjewel berichtje via whatsapp.

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s