Hoe naai jij je restjes tricotstof op …

Ik doe het de laatste tijd terug met het maken van hemdjes, topjes, slipjes, shortjes …

Enkele jaren geleden testte ik eens short en slipjes patroon van sew by pattern pieces. De slipjes zaten zeer goed maar het patroon verdween in de kast tussen alle andere patronen.met het idee ik zal er nog wel eens een aantal bij maken als het nodig is … De slipjes zijn ondertussen al versleten en de restjes stof die ik bewaarde om er nieuwe te maken zijn ondertussen een grote berg geworden. Het idee om nieuwe slipjes te maken kwam regelmatig in mijn gedachte maar dan was er weer een ander kledingstuk dat voorrang kreeg.

Ook het poppen patroontje is beschikbaar. linkjes zie onderaan de blog.

Tot Melissa van Bella sunshine designs een maand geleden een oproep deed om haar twee nieuwe patronen te testen. Een hemdje (Cami coraline) en een slipje (primrose panties) in verschillende maten (van poppen, kinderen, tieners en volwassen).

Omdat ik in eerste instantie vooral nieuwe hemdjes en topjes nodig had gaf ik me op voor deze testronde (mijn tijd is immers beperkter geworden nu ik terug voltijds + werk). Het slipjes zou ik later wel aanschaffen en bij mijn andere slipjes patronen voegen.

We gingen aan de slag en het patroon werd , zoals altijd bij bella sunhine designs, in drie rondes/ fases getest. Hierdoor kan je zeker zijn dat de patronen en de maattabellen ook echt in orde zijn.

Ondertussen maakte ik een reeks hemdjes /topjes (in heup lengte). Het patroon heeft drie lengtes: een toplengte, een heuplengte en een jurk lengte. Er is ook een tutorial hoe je een ingebouwde beha kan maken.

Ik vind het vooral leuk dat deze patronen ideaal zijn om die berg tricot resten eindelijk eens op te werken. Dit deed ik al voor de 4 hemdjes en het slipje die ik de voorbije weken gemaakt heb.

Van de meeste stofjes had ik immers niet meer genoeg om een volledig hemdje te maken. Gelukkig zit mijn restjesbak meer dan behoorlijk vol en vond ik voor alle stofjes wel een bijpassend ander stofje.

Het zijn hemdjes met een verrassende achterkant geworden

Ik draag dit soort hemdjes of topjes eigenlijk zeer veel, in de winter als extra laagje onder mijn longsleeves en truien en in de lente onder een jurk of onder een vestje en in de zomer zonder iets er boven op om lekker in de tuin te ‘hangen’.

Tijdens het maken van mijn eerste reeks hemdjes / topjes leek het me ook een ideaal patroon om enkele zomerse pyjama’s te maken. Er zullen zeker nog enkele versies volgen. ook de lange jurk versie lijkt me naast een luchtig zomerjurkje ook een ideaal nachtkleed voor de zwoele zomernachten.

Meer onderbroekjes en shortjes maken staat als volgende op mijn lijstje om mijn restjes bak verder op te gebruiken. Hiervoor kan je immers nog kleiner restjes opgebruiken.

Ondertussen heb ik dus al enkele onderbroek patronen in mijn kast. Ik ga deze allemaal nog eens maken en schrijf er vast en zeker nog een blogje over.

Het is vandaag de laatste dag om de nieuwe patroontjes in promotie te kopen. Je kan het topje Coraline kan je vinden door hier te klikken en het broekje Primrose door hier te klikken #affiliatelinks

De patroontjes voor kinderen vind je hier: slipjespatroon en het hemdjespatroon. De patroontjes voor poppen vind je hier

  • Deze blog bevat affiliate links: dit betekent dat wanneer jij een patroon koopt via deze link jij hetzelfde bedrag betaalt als anders en ik een klein bedragje hiervan krijg zodat ik weer nieuwe stofjes kan kopen om nieuwe patronen kan testen.
  • Ter info wanneer je op de blauwe linkjes / woorden klikt kom je op patronen of andere webpagina’s terecht die te maken hebben met deze blog.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s