1 tienerpatroon meer dan 12 verschillende opties.

Het nieuwe patroon shelby van Modkid bestaat uit:

Een crop top

een crop top met knoopvestje er op

een jurk

een jurk met knoopvestje er op

Deze vier patronen kunnen gecombineerd worden met drie verschillende mouwopties (korte, 3/4 en lange).

Alles bij elkaar dus 12 verschillende opties in 1 patroon.

Naast deze 12 opties geeft de handleiding nog de nodige uitleg hoe je de crop top kan verlengen tot een gewone t shirts, nog eens extra mogelijkheden erbij dus.

tijdens de testfase maakte Ik voor dochter 2 versies van dit patroon.

De crop top in een witte tricot met zwarte stippen, waar ik een tijd geleden enkele meters in uitverkoop kocht, in huis van katoen, omdat dochter deze zo leuk vond.

  • De shelby crop top heeft een mooi v neck die vlot te naaien is door dat het patroon over een middenvoornaad beschikt. De v neck kan afgewerkt worden met een siersteek of met een coverlocksteek. Ik werkte deze versie af met een siersteek en vind dat dit een zeer geslaagde afwerking geeft.

Het patroon is beschikbaar in kindermaten van 2j tot 8j en in tienermaten van 10j tot 18j. Ik maakte de eerste crop top versie in maatje 16j en vind dat deze mooi past. Het is immers een aansluitende topje.

De dochter vond het iets te passende bovenaan en dus maakten we onze tweede versie in maatje 18 bovenaan en versmalde dit naar maatje 16j in de taille. Het aanpassen van dit patroon (blenden) is helemaal niet moeilijk en wordt duidelijk uitgelegd in de handleiding.

Voor de tweede versie opteerden we voor de crop top met knoopvestje. Deze versie maakte ik in een stevige tricot, een coupon die ik voor mezelf had kocht in Huis van katoen. Maar dus aangeslagen werd voor deze Shelby Top

Dochter twijfelde of ze een langere versie wilde dan de crop top versie. Ik nam de lengte van 18j en voegde 5 cm extra toe onderaan volgens de instructie in de handleiding.

Omdat het een testpatroon was wou ik in eerste instantie de top toch afwerken volgens de croptop lengte. We kunnen daarna nog bekijken of we deze lengte behouden of de top verlengen naar tshirt lengte.

Dit patroon is haalbaar voor een geoefende beginner in het werken met tricot. De basis croptop lijkt me zelfs haalbaar voor een beginner. Het enige deel dat wat meer aandacht vraagt is de afwerking van het knoopvestje (‘the ties’). Ik moest zelf de werkwijze een aantal keer opnieuw lezen en de tekeningen bekijken en uitproberen voordat ik vond dat het in orde was.

Dochter is tevreden met deze versie.

Ik vind zelf dat deze versie nogal losjes bovenaan. We gaan vermoedelijk nog een andere versie uitproberen in maat 16j starten met naaien op 0,50 cm naadwaarde en dan naar 1 cm overgaan (zoals aangegeven in het patroon). Ik denk dat dat bovenaan mooier gaat vallen. Afwachten dus en wordt vervolgd.

Het patroon in beschikbaar op de webshop van modkid, het patroon voor 10-18j kan je hier vinden

En het patroon in kindermaten van 2 tot 8 jaar kan je hier vinden.

  • Deze blog bevat affiliate links: dit betekent dat wanneer jij een patroon koopt via deze link jij hetzelfde bedrag betaalt als anders en ik een klein bedragje hiervan krijg zodat ik weer nieuwe stofjes kan kopen om nieuwe patronen kan testen.
  • Ter info wanneer je op de blauwe linkjes / woorden klikt kom je op patronen of andere webpagina’s terecht die te maken hebben met deze blog.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s