Een jurk met ‘A touch of gold’

Vorige week sloten we het schooljaar af met een BBQ samen met alle collega’s van het ondersteuningsnetwerk Kempen. Het thema dit jaar was ‘a touch of gold’.

Eh eerlijk gezegd ik heb niet echt iets met goud. Ik ben een zomertype en sta ook echt het mooiste met zilver. Dus a touch of gold, dat heb ik niet veel in huis. Een collega had al aangeboden om enkele gouden juwelen mee te brengen voor mij, lief van haar, maar ik ga ik ga wel graag aan de slag met een uitdaging. Een creatieve oplossing vinden, dat zal me wel lukken.

Ik had sowieso het idee om nog een nieuwe jurk te maken voor de bbq, ja en het was weer op de laatste moment dat ik er aan begon. Gelukkig is er een woensdagnamiddag, tijd zat toch als de bbq op donderdagavond is.

Ik had twee tricot stofjes in mijn kast liggen waar iets van goud in zat (ja toch wel, omdat ik het zo’n mooie stofjes vond en omdat ze super zacht zijn, maar meer goud vind je echt niet in mijn kast). Toch besloot ik deze niet te gebruiken: de eerste vond ik te mooi, die wacht nog op het ideale patroontje (zoals gewoonlijk) en de tweede, neen dat was het ook niet. Of was het gewoonweg te eenvoudig als oplossing, een stofje met iets goud in gebruiken (haha, wie kent me een beetje?)

Ik haalde een lichtgroen tricotstofje uit mijn kast, dat ik vorig jaar in de solden had gekocht, daar wou ik mee aan de slag. En het goud? daar zou ik nog wel een oplossing voor vinden.

Ik nam het patroon VERA – tricot jurk – uit het naai magazine Ottobre design women lente zomer 2018. Ik maakte vorig jaar met dit patroon al een t-shirt en twee jurken. En heb ze alledrie al veel gedragen. Het is dus één van de patronen die ik meerdere malen gebruikt heb (wat ik niet van al mijn patronen kan zeggen, herkenbaar ?).

De jurk zat op een uurtje in elkaar. Het patroon was natuurlijk al overgetekend dus dan gaat het snel. Het patroon heeft 3/4 mouwen … volgens de weersvoorspelling zou het een warme avond worden, dus dan zou dat te warm kunnen zijn. En ik had net te weinig stof voor 3/4 mouwen. Ik paste de mouw aan, ik maakte er een korte mouw van, die net uit de stof geraakte.

Het patroon bestaat uit twee delen, een bovenstuk en een rokgedeelte. Het rokgedeelte maak ik ook wat korter want het patroon is gemaakt op vrouwen met een lengte van 168 – 170 cm. Eh neen zo groot ben ik niet, maar een rok korten maken is een peulenschil.

Het bovenstukje heeft een aangeknipte dolman-mouw, makkelijk te naaien dus, geen mouw inzetten, maar gewoon uit 1 stuk.

De voorkant bestaat uit een valse V hals. Bij de vorige twee jurken lukte deze niet zo goed, ik zie nog steeds de foutjes in de V als ik de jurken draag. Maar de volhouder wint, een vierde keer het patroon gebruiken en de v hals is perfect. Zalig toch, de volhouder wint.

En nu nog de toutch of gold:

De dochter kwam met het idee dat ik een groen tasje kon maken met een goud accent, ja leuk idee … maar neen daar heb ik geen tijd meer voor. En een snel snel tasje dat is niet mijn ding. Als ik een tas maak dan moet het één zijn die ik meer dan één keer wil gebruiken.

Ik zette mijn creatieve brein wat aan het werk en neusde even tussen mijn bakjes en potjes in mijn atelier, en ja hoor ik vond een idee. Handig natuurlijk als je zoveel creatief materiaal bij elkaar hebt liggen.

Ik ging een eigen embleempje maken: eerst een stempel uitsnijden, deze stempelen op een licht groen katoen stofje, het stofje verstevigen met vlieseline en dicht naaien tot een embleempje en op de jurk naaien.

Check: ‘A touch of gold’ is aanwezig.

Donderdag na schooltijd ging ik nog even naar veritas om een elastiek te kopen voor dochter haar short. Ik kon de verleiding niet weerstaan, ik zag leuke kleine gouden hangertjes liggen in de ‘maak je eigen juwelen’ bakjes en vond dit leuk hangertje. Dit kon ik straks nog even op het embleem vastnaaien.

In de pre-solden bak zag ik deze groene slippers met a touch of gold. Ik dacht ‘ik zal ze wel geen hele avond kunnen dragen want ze zien er niet erg stevig uit.’

Maar niets was minder waar, ik hield het een hele avond uit op deze slippers (mijn reserve sandalen zijn in de auto blijven liggen) en ik heb er zelfs mee kunnen dansen zonder pijnlijke voeten.

Ah ja, en voor degene die het opmerkten, ik maakte er donderdag, net voor ik vertrok, nog snel een bijpassende haarband bij.

6 Comments

  1. Super ! Anja ! Wat een lumineus idee om ” a touch of gold” zo te vertalen. Het is letterlijk een “touch of gold” ; een goudkleurige jurk zou helemaal misstaan hebben op de BBQ.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s