Let’s stick together : groeien als lentebloesem enzo

Voor de nieuwe challenges van let’s stick together kregen we volgende criteria:

 • Lente
 • Buitenlands patroon
 • Voeg een leuk detail toe…

18119488_10211358987503734_8648025094139395554_n

Ik ging aan de slag met deze opdrachten en koppelde er de  vraag van dochterlief aan.

 

ze wil een nieuwe jumpsuit want die van vorig jaar is te klein

met een vestje  erbij voor de frisse ochtenden op de fiets

ze kiest een stofje blauw en  paars

zoals de krokussen in onze tuin

 

Voor deze opdracht gebruikte ik de Cafe romper van Sew Straight . Ik kocht dit patroon vorig jaar  omdat  dochter hem zo mooi vond. Het patroon ging tot maatje 14j en daar paste ze vorig jaar nog vlotjes in maar het bleef in de kast liggen. Ik twijfelde of ze er dit jaar nog zou inpassen want ze verandert en groeit zoals de bloemen en de bomen in de lente.

IMG_2391

Na de patroondelen even na te meten en de maattabel te checken, ging ik er  toch voor.  Ik maakte van het bovendeel toch eerst een proefversie. Ik wou immers de mooie viscose stof die ze gekozen had niet zomaar gebruiken om dan te ontdekken dat het niet zou passen.

De proefversie van de bodice paste perfect,  maatje 14j zat als gegoten. We starten met  het mooie stofje dus.  Ik vreesde even voor de stof omdat ze zo fijn was, maar ze verwerkte supergoed. Het patroon is prachtig, een duidelijk uitleg stap voor stap in het Engels weliswaar (misschien voor sommige een struikelpunt) en daarnaast duidelijke foto’s het kan eigenlijk bijna niet mis gaan.

De jumpsuit was bijna af  maar dan kwam er nog een heikel punt: de drukknoppen. Ik had geen zin in drukknopen te naaien (lees geen zin in prutswerk). Maar mijn drukknopentang die had ik enkele jaren geleden, samen met mijn pakjes kamsnaps, verbannen naar de verste hoek van mijn atelier.  Ik vond het maar niets en kreeg ze nooit fatsoenlijk in de kleding gedrukt.

Ik waagde me er nog een keer in, de dunne stof maakte het niet makkelijk. Na wat gepruts (toch nog) en uitproberen op enkele proeflapjes stonden de drukknopen er perfect in. Netjes op een rij. De tang krijgt terug een zichtbaar plaatsje bij mijn naaispullen.

De broekspijpen van het patroon zijn recht naar beneden. dochter wou graag een elastiek onderaan. U vraagt wij draaien, dochter begint te ontdekken hoe handig het is als mama voor haar kleding maakt.

Voor het vestje gebruikte ik het blazer patroon uit Ottobre,  maatje 164 zit nog meer dan ok. Dit patroon maakte ik al meerdere keren en ging dus zonder problemen. Dochter koos een stevige knalblauwe punta di roma.  Punta di roma vind ik  zalig om te verwerken. Werkt niet tegen, valt mooi en het hoeft amper gestreken te worden achteraf. (wat wil een mens nog meer).

lentebloemen knalblauw, buiten zonder jas

bankje uit de wind

even lekker zonnen

uitgelaten zingen

de lente is begonnen

IMG_2243

De opdracht een leuk detail gaf me even enkele kopzorgen. Ik had in de kledingstukken geen leuke details gemaakt.  Dochter houdt er niet van wanneer ik te creatief uit de bol ga met haar kleding. Ze vind het zalig dat ik voor haar naai maar ik moet me houden aan haar vraag, zoals zij het wil.  Terecht vind ik,  zij moet het immers dragen he.

IMG_2564

Dus maakte ik voor haar een tasje in de kleuren van haar jumpsuit uit een zak van een oude jeansbroek. Ze twijfelt of ze het wel ok vind. Tja, het leuke detail is er en het zit niet vast aan haar kleding, dus ze kan er mee doen wat ze wil.

zalig zoals de bloemen groeien in onze tuin

zien we onze tienerdochter opgroeien

ik heb er nooit bij stil gestaan

hoe mooi dat is …

van een speels, dansend kind

naar een enthousiaste open tiener

op weg naar een zelfbewuste jong volwassene

zo mooi, ontroerend mooi

het doet me iets als moeder telkens weer

 

IMG_2446

Nog even wat algemene info

stof en patroon: 

stofje jumpsuit gekocht in Huis Van katoen met dit doel,  stof van vestje is eentje uit de kast (check mijn goede voornemens)

patroon van jumpsuit kocht ik vorig jaar aan, dus geen nieuwe aankoop en de Ottobre zat ook in mijn kast. (check mijn goede voornemens). dit patroon bestaat uit deze lange versie, een korte versie en een jurk. Ik maakte ze op vraag van dochter uit  1 stofje maar er zijn opties voor colorblocking en kantverwerking.

fournituren

vlieseline en garen uit eigen kast

drukknopen aangekocht bij veritas voor deze jumpsuit

knoop voor blazer uit eigen bak

tijd en moelijkheid

de jumpsuit nam toch wel wat tijd in beslag een aantal details zoals het dubbele knopen-pad en dergelijk vroeg voldoende aandacht. De blazer maakte ik eerder al en was op 2 uurtjes af.

Het patroon van de jumpsuit is geen patroon voor beginners, er zitten heel wat details in waar toch al enige naaiervaring voor nodig is.  De blazer vest is op zich niet zo moeilijk omdat het niet gevoerd is verloop dit erg vlot.

Zo dit is mijn verhaal over deze challenge. Wil je nog meer verhalen lezen, neem dan zeker een kijkje op volgende blogs:

FlaflinkoGezien bij JustineDraadjesWoohoo by DavinaYjonis blogtLarthTwo OwlettesSewing à la CarteFrullemiekePlus 2 is 5!LunatiekAdivastyleMarieke FalderiekeOOYAmadeKhadetjes –  NoxeemaStofjesverslaafdBlogliesje

IMG_2407

 

32 Comments

 1. Hallo, Anja : van een voltreffer gesproken ! Wat is deze set mooi geworden.
  De kleur staat haar erg goed !
  Heerlijk dat je dit patroon nog kon gebruiken.

  Terloops : hoe gaat dat eigenlijk zo’n challenge : schrijf je je daar persoonlijk voor in ; of word je uitgenodigd ?

  Grtjs. Mia

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s