Let’s sti(c)k together over FIFA en over een zoektocht naar mijn authenticiteit

Pfff wat een titel, schrikt het je af om het te lezen. Het schrikt mij nog meer af om het te schrijven (en zeker om het te delen).  We kregen als thema van Marjolein voor de let’s stick together voor juni ‘FIFA World Cup ‘ en als noot stond er bij ‘ je mag hierin echt alle richtingen uitgaan!’ En ik moet zeggen dat heb ik gedaan, ik ben ver gegaan, terug gekomen en weer verder afgedwaald.

Laten we eerst zo stellen: ik heb niets met FIFA, absoluut niet. Ik heb ook niets met voetbal, buiten de leuke kinderherinneringen met mijn vrienden onder de tafel in de voetbalkantine van de plaatselijke voetbalploeg ,waar ik met papa altijd naar toe mocht op zondagvoormiddag.  Verder voetbal, ja het is cliché maar ‘hoe stom kan je zijn om tegen een bal te sjotten er achter te lopen en er dan terug tegen te sjotten’. Laat daar nog naast komen dat die profvoetballers daar ongelooflijk veel geld verdienen, waar ik ook nog wel een ‘boompje’ zou kunnen over opsteken, als jullie willen.

35399911_2274976432518191_3843554744152883200_n-2

Maar soit, het ging hier over een challenge, een uitdaging die ga ik niet zo vlug uit te weg. Dus we gingen aan de slag, met de letters FIFA , verder dan Fold in en Fold out (AUT) kwam ik niet, iets maken met plooien misschien, maar die AUT, neen dat was het niet.  Iets doen met Rusland, misschien kan ik een stofje bedrukken met matroesjka popjes en daar een jurk meemaken of zo, of … of  … , er kwamen nog een hoop ideeën out of the box. Ik ging met geen enkel idee aan de slag en dacht nog even me gewoon van de lijst te halen en niet mee te doen.

       Op een morgen besloot ik dan maar iets te doen met dat geruite zwarte stofje in mijn kast (dat daar al lang lag, ooit gekocht voor dochterlief die het maar niets vond). De witte strepen op het zwart, een goal misschien. Wat ver af, wat cliché, maar ach ja de deadline kwam dichter bij. Ik kan er een bomberjasje meemaken, een beetje sportief. (patronen die ik gebruikte kan je helemaal onderaan de blog vinden.)

foto van Anja Wouters.  En als ik mijn bomber nu eens voer met een rode stof en een rode rits en boord bandjes. Dan hebben we de goal al en zwart – rood zijn dat niet de kleuren van de rode duivels. Eh en dan is er ook nog geel in die voeringstof, voila we zijn rond zwart geel rood. België speelt mee in de wereld cup. KLAAR

250px-Flag_of_Belgium.svg Mijn jasje was af, het had genoeg kunnen zijn ware het niet dat ik toch nog verder wou gaan, het was niet genoeg voor mij. Die 4 letters F I F A bleven me intrigeren en ik bleef er mee spelen. En dan ontstond plots de zin die op mijn lijf geschreven staat. De zin waar ik de laatste jaren mee bezig ben en die de voorbije maanden weer heel bewust mijn leven binnen sloop.

img_3969

Find your Innerself , Follow it Always

 

En dan kom ik naadloos bij de titel van deze blog:  authenticiteit, mijn zoektocht naar authenticiteit, mijn naaiwerk delen en mijn blog.  Iets wat me het voorbije half jaar heeft bezig gehouden. Durf ik op mijn blog mijn authentieke ik laten zien, durf ik te zijn wie ik ben.

img_3950
kleiwerkje @ dochter Mariste – thema zorgend

Ik merk dat het moeilijk is, ik probeer al een tijdje mijn weg te vinden in het blog landschap en ik lijk het niet te vinden. Ik doe maar wat maar voel dat het niet is wat ik echt wil.  Ons oorspronkelijk idee: een blog van mij en dochter lief, eigenlijk haar idee waar ik op in ging.

wp_20160818_023

Samen bloggen, zij verzon de blognaam en samen wilden wel schrijven over mijn naaiwerk, haar ontwerpen, moeder – dochter momenten om te koesteren, …                  Meer en meer werd het mijn blog, weliswaar veel over dochter en steeds met haar toestemming over wat ik schrijf en toon en toch het is niet echt volledig ik.

Ondertussen passeerde ik bericht nr 100 en dacht moet ik daar iets mee doen?            Toen kwamen de vragen: ‘wil ik wel bloggen, zit er iemand te wachten op wat ik schrijf, wat ik toon, … er zijn immers al zoveel bloggers die hun naaiwerken tonen.  En ik ben geen vlotte schrijver,  maak massa’s schrijffouten,  maak geen perfecte foto’s, en mijn naaiwerken zijn ook niet altijd perfect.

 

Moet een blog perfect zijn om volgers te hebben, moet je de perfecte maten hebben om volgers te hebben of  moet je net ergens buiten deze ‘maten vallen’. Moet je meegaan met de hypes en de trends, de nieuwste patroontjes maken en de nieuwste stoffen gebruiken. Moet een blog perfecte foto’s hebben, mooie gefotoshopte beeldjes waar onze perfecte maakbare maatschappij tot z’n recht komt.

img_3980

Of mogen we juist de imperfectie tonen …

IMG_3990

of er zelfs het accent op leggen.

img_3991

Perfectie staat soms in mijn weg, ik kan het niet bereiken en heb vaak het gevoel dat het er toch op de één of de andere manier zo uit moet zien. Zoals deze schoenen die ik eindelijk bij op deze foto plaatste.  Ze kwamen nog niet op mijn blog omdat ze niet perfect waren of omdat ik niet wist wat ik er over moest schrijven en toch ben ik ontzettend trots op deze niet perfecte zelfgemaakte schoenen.

img_3941

Het meest volgzame type ben ik niet, dus ik kies wat ik leuk vind, maak wat ik leuk vind, Toch merk ik dat de trends, de trend patronen uit tijdschriften, ontzettend geliked en op gereageerd worden. Is dat dan belangrijk, misschien niet, misschien wil ik daar wel van af. Ik was niet echt bezig met volgers hebben en volgers ronselen, aan de andere kant wil je je blog wel delen met een publiek, anders zet je het niet online.

Wie ben ik dan, wie wil ik dan zijn als blogster, wie wil ik dan zijn als naaister, die veel naait, veel patronen test. Wil ik meelopen of wil ik juist mijn eigen koers volgen, mijn eigen weg gaan.

IMG_3931

Niet perfect, de fouten laten zijn, de taalfouten laten zien, de foto’s niet getrukeerd maar echt zoals het echt is, gewoon ik en mijn omgeving in een echte wereld.

img_3953

Het houdt me al een tijd bezig, ook in mijn dagelijkse leven. Omdat het hetgeen is wat ik wil voorleven voor mijn dochter, voor de kinderen, jongeren en leerkrachten die ik ondersteun in scholen en voor de cliënten in praktijk. Authentiek zijn, dichtbij jezelf blijven, vertrouwen in wie je bent en geloven in jezelf.

En hoe kan ik het voorleven als ik het hier niet doe.

img_4062

Het thema FIFA,  bracht met iets totaal onverwacht, het ging een totale andere richting uit.  De twijfels van de voorbije maanden rond het bloggen en delen van mijn naaiwerk worden helder en duidelijk.  Ik heb hier mijn eigen weg te gaan en daar wil ik even tijd voor nemen. Het idee lag al even voor mij en nu ga ik het echt uitvoeren, ik neem 2 maanden blog sabbat (op enkele blogberichten in juli die ik al gepland had na) Even twee maanden bezinnen over mijn authentiek blogstijl , mijn binnenste zelf.

Kom ik dan terug, dat zullen we in september wel zien …

 

 

Wil je graag lezen wat anderen met dit thema deden, ga dan zeker eens kijken op de volgende blogs:FlaflinkoGezien bij JustineGirlsinuniformblogSewing à la CarteLarthFrullemiekeAdivastyleMa’am Musketier – BlogrevolutionMarieke FalderiekeTwo OwlettesKreAtrienMade for InkaSewBelOOYAmadeViTessBlogliesje

Het kan zijn dat sommige schrikken van dit blogbericht, ik wil hier zeker niemand zijn keuzes afkeuren of zeggen dat het anders moet. Ieder doet het immers zoals zij het wil. Het is gewoon mijn eigen zoektocht die plots bovenkwam met deze vier letters, of met de zin die ik er van maakte.

img_3966

 

 

Patronen 

bomber: Ollie bomber van sew a little  seam   voor 7 dollar (gesponsord door Sew little seam)

Ik nam een maatje groter dan de maattabel aangaf, ik heb graag dat deze was losser valt

short:    Womens feel pretty pants van Ellie and Mac (patroon lange broek, drie/vierde broek en short)  voor 7,70 euro, op dit moment in promotie voor 3,30 euro

Ik nam een maatje groter dan de maattabel aangaf, deze valt helaas te groot en zal hermaakt moeten worden.

IMG_4107

 

topje: lago tank van itch to stitch  gratis

Ik nam een maatje groter dan de maattabel aangaf, viel ook te groot waardoor ik hem helemaal verknipt heb. het zou ook aan de stof kunnen liggen, ik zag eerder een topje in boordband en vond dit zo leuk. dit was de eerste versie, er zal nog wat mee geëxperimenteerd moeten worden.

stoffen: zwart / wit geruite, rode met bloemen en zwarte katoen uit mijn stoffenvoorraad, rode en gele boordband in de uitverkoop den depot Heist op den Berg /

andere benodigdheden: naaigaren en elastiek uit eigen kast, rits dubbel sluiting en geel touw veritas.

schoenen: deze maakte ik op de workshop: sneaker in 1 dag in the fabric Sales in Roselaar

Auteur: stokstaartjedoethetzo

Een blog van dochter en mama. Over naaien, ontwerpen, glutenvrij bakken en allerlei creatiefs

33 gedachten over “Let’s sti(c)k together over FIFA en over een zoektocht naar mijn authenticiteit”

 1. Ik ben onder de indruk!
  Ik denk dat we allemaal wel eens twijfelen, maar het zo effectief uitschrijven en publiceren … Daarvoor moet je een straffe madam zijn. Ik zou je graag terug zien komen.

  Like

 2. Veel succes en vooral een goeie blogvakantie gewenst! Twijfels horen nu eenmaal bij het leven, anders zouden we allemaal hetzelfde zijn en doen en dat zou toch maar saai zijn hé! We zullen wel zien hoe je blog evolueert, naaien zal je sowieso toch wel blijven doen (denk ik toch?). x!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wauw – had inderdaad helemaal niet zo’n blog verwacht, maar he… is het niet iets waar iedereen onder ons mee struggeled? En het is goed dat het eens opgeschreven wordt.
  Knap van je… ik vind het super dat je je eigen weg en gang wil laten gaan, want ook dat… Willen we dat allemaal niet? Authenticiteit in ons eigen vinden.
  Echt knap… Ik wens je veel succes met je blog-sabbat en ben zeker dat je er uit zal geraken! Ik ben alvast benieuwd naar de rest van jou creaties, want deze zijn toppertjes!

  Geliked door 1 persoon

 4. Het belangrijkste is dat je doet, waar je zelf gelukkig van wordt, en aan die lach op die ene foto te zien, is dat wel duidelijk! Geniet van alles wat je maakt en doet! En die schoenen, hoedje af!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik vind je invulling van de challenge helemaal geslaagd en ik snap je denkpiste wel. Ik doe ook liever mijn eigen ding 🙂
  en… die schoenen: wauw! Zelfgemaakt? daar zou ik meer over willen lezen! Dus das al een ideetje voor spetember 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s