Amelia … of een super toffe jurk

Toen ik de oproep van Bella sunshine designs zag om ‘the amelia’ dress (voor kids en dames) te testen kon ik echt geen ‘neen’ zeggen.  Deze jurk leek wat betreft stijl en model echt iets voor mij.

De grootste maat van kinderversie zou ook nog net voor dochter gelukt zijn maar tijd om er twee te testen had ik niet, dus ik koos om alleen voor mezelf te testen (ben een beetje in me-time tegenwoordig).

De Amelia is echt mijn ding

wat betreft stijl

maar ook wat betreft model en pasvorm

Ik voel me er super in en voor de camera staan met zo een mooie jurk dat lukt best wel (weer een extra challenge voor deze maand gelukt)

 

IMG_1686

Ik koos voor deze jurk een stofje in huis van katoen  uit  de promo stapel . Ik herinnerde me nog de vele keren opnieuw beginnen bij mijn vorige testjurk ‘the alice pleated’ , dus deze keer zeker genoeg stof kopen en niet te duur voor de testversie’

Maar deze jurk pastte direct perfect, niks lostornen, niets opnieuw maken … gewoon in een keer in elkaar zetten en af. Zalig zo een patroon en ook het stofje vind ik nog mooi (niemand ziet de prijs van het stofje immers.) Ik gebruikte de zwarte versie ook al een keer en heb daar nog genoeg van voor een kort bijpassende golfje.

IMG_1698b

De achterkant van deze jurk vind ik supermooi … ik hou er wel van … zo net iets anders dan een gewone ronde hals.

IMG_1683 (Kopie)

Ik maakte deze jurk op knielengte.  Er is ook een lange versie. Ik zag fantastische exemplaren in deze lange versie in de testgroep (hier kan je er  ook enkele zien). Maar ik vind mezelf net te klein met mijn 164 cm voor een lange jurk.

Het patroon  heeft een “normaal” patroondeel voor de buste  en een patroon speciaal voor een grotere buste (fba). Het bovenstuk is volledig gevoerd en voelt zalig aan bij het  dragen.

Het aanpassen van verschillende maten voor boven en onderstuk geef geen enkele probleem. dit vind ik zalig aan de patronen van bella sunshine design, we zijn immers niet allemaal perfect gebouwd volgens 1 standaardmaat.  Je neemt voor de rok de maat die bij je heupmaat past en zet deze via de brede band aan het bovenstuk. Ik maakte een 6 gewoon bovenstuk en een 8 rok en het past perfect.

IMG_1690 (Kopie)

Van dit patroon zullen er hier ook in de winter nog wel enkele volgen want er is ook een lange en een 3/4 mouw voorzien en voor wie liever lange broeken draagt is er ook een topmodel.

Ik ben in elk geval weer tevreden met dit nieuw patroon en er hangt weer een zomerjurkje meer in mijn kast.

Beide patronen zijn deze week in promotie. Het kidspatroon (maat 6m tot 12j) vind je hier en het volwassenen patroon (van maat 0 tot maat 30) vind je hier

IMG_1684 (Kopie)

  • Deze blog bevat affiliate links: dit betekent dat wanneer jij een patroon koopt via deze link jij hetzelfde bedrag betaalt als anders en ik een klein bedragje hiervan krijg zodat ik weer nieuwe patronen kan testen.

Auteur: stokstaartjedoethetzo

Een blog van dochter en mama. Over naaien, ontwerpen, glutenvrij bakken en allerlei creatiefs

5 gedachten over “Amelia … of een super toffe jurk”

Plaats een reactie